Πέμπτη 18.04.2024
More

  4 έργα πολιτισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης

  Την ικανοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και σταδιακή υλοποίησή τους, τεσσάρων έργων στον τομέα πολιτισμού και δύο στον τομέα του περιβάλλοντος εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

  Δύο μόλις ημέρες πριν το υπ. Πολιτισμού ανακοίνωσε την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης ενός σημαντικού έργου όπως είναι η αποκατάσταση στον Ιερό Ναό Παρηγορίτισσας στην Άρτα με τον κ. Καχριμάνη να κάνει λόγο για ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σπουδαιότερο μνημείο στην Ήπειρο.

  Παράλληλα από το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτούνται οι αποκαταστάσεις στο τζαμί της Καλούτσανης στα Γιάννενα και του Ιμαρέτ στην Άρτα, ενώ προ ημερών αναδείχθηκε και ανάδοχος για την αποκατάσταση στο Κάστρο της Κιάφας στα χωριά του Σουλίου.

  Τα δύο έργα στον τομέα του περιβάλλοντος είναι αντίστοιχα ο βιολογικός και το δίκτυο αποχέτευσης στο Μικρό Πάπιγκο και ο βιολογικός στην Αρίστη

  Το υπ. Πολιτισμού αποφάσισε για την Πασχάλειο

  Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης τοποθετήθηκε και επί της αντίδρασης που εκδηλώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καπεσόβου για τη χρήση της Πασχαλείου Σχολής στο Καπέσοβο για τη φιλοξενία των γραφείων της Unesco στο Ζαγόρι. Ο κ. Καχριμάνης τόνισε πως η απόφαση ελήφθη από τις υπηρεσίες του υπ. Πολιτισμού και όχι από την περιφέρεια ή τον δήμο Ζαγορίου, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται ζήτημα εκ του μη όντος. «Στις 25 Μαΐου που θα γίνει και η επίσημη τελετή θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να έχουμε θέσει σε λειτουργία τα γραφεία όπως έχουμε υποχρέωση και παράλληλα, εμείς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το κτίριο και ως Μουσείο είτε για τα αντικείμενα που φυλάσσονται στην Πασχάλειο Σχολή είτε για τα ανθίβολα που έχει αγοράσει η Περιφέρεια πριν από μερικά χρόνια», ανέφερε.

  Υπολείπονται εργασίες στην ΖΠΑ

  Τέλος, ο κ. Καχριμάνης ρωτήθηκε με αφορμή και την επιστολή του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού σχολείου για τις εργασίες στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος της Ακαδημίας και είπε πως το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και πως υπολείπονται ακόμη κάποιες εργασίες θέλοντας να διασκεδάσει έτσι και την ανησυχία που εξέφρασαν τα μέλη του Συλλόγου με την επιστολή τους σχετικά με σημεία που κρύβουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ