Δευτέρα 28.11.2022
More

  650 παιδιά έχουν εγγραφεί στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ

  Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα οριστικοποιήθηκαν οι εγγραφές βρεφών και νηπίων

  Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα οριστικοποιήθηκαν οι εγγραφές βρεφών και νηπίων στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ του Δ. Ιωαννιτών, σχεδόν έχοντας συμπληρώσει ένα μήνα από την έναρξη λειτουργίας των δομών.

  Συνολικά, ο αριθμός βρεφών και νηπίων που έχουν εγγραφεί στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ είναι 650, παρόμοιος με τον αντίστοιχο περσινό αριθμό, κάτι που είχε τεθεί ως στόχος του Οργανισμού, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δ.Σ Δημ. Πάνου.

  Τα φετινά voucher είναι κατά τι αυξημένα σε ποσό από πέρυσι κατά 10% και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους φορείς υλοποίησης, όπως είναι ο ΟΚΠΑΠΑ να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια αφενός και αφετέρου να φτάσουν σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

  Η διαδικασία πάντως συνεχίζεται είτε για κάποιους που δεν έχουν voucher και ενδιαφέρονται να εγγράψουν βρέφη ή νήπια στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ είτε ακόμη και για τους γονείς που έχουν voucher, πλην όμως για διάφορους λόγους δεν έχουν ακόμη κάνει την επιλογή τους.

  Ο κ. Πάνου επανέλαβε, ότι ο ΟΚΠΑΠΑ σχεδιάζοντας για τις προοπτικές των επόμενων ετών, φιλοδοξεί να αυξήσει τον αριθμό των εγγεγραμμένων βρεφών, ανοίγοντας νέα τμήματα, σε συνδυασμό με τη μείωση του κατώτατου ηλικιακού ορίου, από τους 18 στους 12 μήνες για την εγγραφή τους.

  «Ωστόσο, αυτό που μας απασχολεί, είναι ο αριθμός του προσωπικού που έχουμε στη διάθεσή μας. Ο αριθμός του προσωπικού μειώνεται σε ετήσια βάση, λόγω των συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων. Έτσι προσπαθούμε είτε μέσω των προγραμμάτων είτε μέσω συμβάσεων, να καλύψουμε αυτά τα κενά στο προσωπικό», ανέφερε ο κ. Πάνου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ