Σάββατο 04.12.2021
More

  8 κρούσματα στο Άσυλο Ανιάτων- Εν αναμονή περισσότερων αποτελεσμάτων

  Οκτώ συνολικά τα κρούσματα στους ωφελούμενους του Ιδρύματος “Νεομάρτυς Γεώργιος”

  Ο έλεγχος με rapid tests που διενεργήθηκε στους εργαζόμενους του Ιδρύματος ήταν αρνητικός στο σύνολό του, ενώ απομένουν ακόμη 28 δείγματα τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γνωστοποιηθούν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

  Όπως αναφέρει αναλυτικά και η ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου:

  «Το 2020, την τελευταία του ημέρα, επιφύλασσε μια δυσάρεστη εξέλιξη στη μέχρι σήμερα διαχείριση της πανδημίας για το ΚΚΠΠ Ηπείρου. Με αίσθημα ευθύνης προς τους ωφελούμενους, τους εργαζομένους μας και την τοπική κοινωνία, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

  Μετά τη διαπίστωση χθες, ενός θετικού δείγματος σε ωφελούμενο του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων, στα πλαίσια των συστηματικών ελέγχων του Κέντρου, η Διοίκηση σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Π.Γ.Ν.Ι διενήργησε σήμερα μοριακά τέστ και τεστ αντιγόνων σε 70 ωφελούμενους και 100 υπαλλήλους του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 60 υπάλληλοι αρνητικοί βάσει test rapid, 8 ωφελούμενοι θετικοί σε σύνολο 60 δειγμάτων μοριακών τεστ και όλοι οι υπάλληλοι αρνητικοί σε σύνολο 38 δειγμάτων μοριακών τεστ. Αναμένονται αποτελέσματα από 18 δείγματα μοριακών τεστ υπαλλήλων και 10 ωφελούμενων.

  Η Διοίκηση εργάζεται συστηματικά για τον περιορισμό του ιού στη Μονάδα με απολυμάνσεις, δημιουργία ειδικών χώρων για τα θετικά περιστατικά, άλλων χώρων για τα ύποπτα που θέλουν ακόμη παρακολούθηση και άλλων για όσους ωφελούμενους αναμένουμε αποτελέσματα, ενώ έχει ήδη θέσει περιορισμούς στον αριθμό των εργαζομένων.

  Όλοι οι εργαζόμενοί μας ανεξάρτητα από το ότι τα δείγματά τους είναι αρνητικά οφείλουν να τεθούν σε αυτοπεριορισμό ακόμη και ως προς τους οικείους τους, προκειμένου να ξαναελεγχθούν το επόμενο διάστημα και να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα.

  Εργαζόμαστε συστηματικά και εντατικά για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που προέκυψαν και σας γνωρίζουμε ότι οι 6 ωφελούμενοι από τους 8 είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους προς το παρόν, ενώ οι άλλοι 2 εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα.
  Απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία για τη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης από όλους μας και προσωπική υπευθυνότητα το επόμενο διάστημα, μέχρι να περάσει το διάστημα ασφαλείας που απαιτείται. Κανείς δεν επαναπαύεται.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ