Τρίτη 05.03.2024
More

  9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στους χώρους του ΠΕΑΚΙ

  Η 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022, γιορτάζεται στις 30 Σεπτεμβρίου

  Η 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022, γιορτάζεται στις 30 Σεπτεμβρίου και οι χώροι άθλησης του ΠΕΑΚΙ, είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων.

  Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, με κοινό σύνθημα «Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια Ζωή» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, καλούνται οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να οργανώσουν και να υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

  Στόχος της σχολικής κοινότητας, μέσω των αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων, είναι η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής, προς όφελος όλων των μαθητών/ μαθητριών.

  Ήδη υπήρξε συνεργασία σχολικών μονάδων των Ιωαννίνων, με την Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, περισσότεροι από 1.000 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων θα επισκεφθούν από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, στη Λιμνοπούλα και στο Πανηπειρωτικό.

  Με αφορμή τη συνεργασία της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, με σχολεία των Ιωαννίνων και την 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ο πρόεδρος της Ε.Δ., Παντελής Κολόκας, αναφέρει σε δήλωσή του:

  «Με τη συμμετοχή τους στα αθλήματα, οι μαθητές, γίνονται μέλη μιας ομάδας και μαθαίνουν να επικοινωνούν ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά αντιλαμβάνονται και αποδέχονται τη διαφορετικότητα και καλλιεργούν την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας. Οι χώροι άθλησης του ΠΕΑΚΙ είναι ανοικτοί για το κοινό και για όλους εμάς στην Επιτροπή Διοίκησης, είναι χαρά να βλέπουμε τους χώρους αυτούς να γεμίζουν με παιδικές φωνές».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ