Παρασκευή 14.05.2021
More

  ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ και Α/θμια: «Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν διακοπές»

  Συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έδωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στέφανος Μιχάλης και ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Κώστας Παργανάς.

  Στις δηλώσεις τους μεταξύ άλλων, τόνισαν πως:

  «… πρόθυμοι “δημοσιογράφοι” και “σχολιαστές”, όχι μόνο στηρίζουν την κυβέρνηση και προβάλλουν ως μοναδικό γιατρικό την “ατομική ευθύνη”, αλλά δεν διστάζουν να στοχοποιήσουν τον κόσμο της εκπαίδευσης και να πυροδοτήσουν τον λεγόμενο κοινωνικού αυτοματισμό. Έτσι, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να αναπτύσσεται μία παραφιλολογία για εκπαιδευτικούς που κάνουν “διακοπές” η” που δεν θέλουν να ζυμώσουν και δέκα μέρες κοσκινίζουν”.

  Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν διακοπές. Δουλεύουν από το σπίτι, με τα μέσα που μπορούν και διαθέτουν.

  Από την πρώτη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία αναζήτησαν τρόπους επικοινωνίας με τους μαθητές, είτε για να του συμπαρασταθούν ψυχολογικά είτε για να τους βοηθήσουν να διατηρήσουν επαφή με το γνωστικό αντικείμενο.

  Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας δεν είναι μόνο η επικοινωνιακή.

  Κόσμος απολύεται, μισθοί πετσοκόβονται.

  Η κρίση της πανδημίας χρησιμοποιείται γιατί αντιεργατικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν και μετά από αυτή.

  Και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σε βάρος του κόσμου της εκπαίδευσης θα χρησιμοποιηθούν και μετά την πανδημία.

  Να είναι όμως βέβαιοι, ότι δεν θα επιτρέψουμε στους καλοθελητές και στους πρόθυμους να διαμορφώσουν τον κόσμο μέσα από τους στρεβλωτικό τους πρίσμα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ