Πέμπτη 28.05.2020
More

  Τ. Καλογιάννη: Άσκηση ειδικής διοικητικής προσφυγής νομιμότητας του άρθρου 227 Ν 3852

  Χωρίς αιτιολόγηση και τεκμηρίωση, χαρακτηρίζει η παράταξη της Τ. Καλογιάννη, «Ιωάννινα_2023» την προσφυγή του Δήμου κατά του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, για την απόφαση σχετικά με την Τιμολογιακή Πολιτική.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

  Οικονομική επιτροπή 31.03.2020.

  Θέμα 09: Αποδοχή γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Κάντζιου Ιωάννη, σχετικά με την άσκηση ειδικής διοικητικής προσφυγής νομιμότητας του άρθρου 227 Ν. 3852/2010 ενώπιον του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κατά της υπ΄αριθμ. 1/2020 (πρακτικά 2ης/03-03-2020) απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου με ΘΕΜΑ «Ψήφιση τιμολογιακής πολιτικής Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2020».

  Εισηγητής: Βασίλης Κοσμάς

  «Κύριοι Συνάδελφοι,

  Στα 20 χρόνια της παρουσίας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτη φορά καλούμαι να ψηφίσω ή να καταψηφίσω προσφυγή Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Ιωαννιτών) εναντίον Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου) της ίδιας γεωγραφικής περιοχής και να τίθεται διαιτητής το Κράτος δια του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό είναι κατάντια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Στα 20 χρόνια μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτη φορά βλέπω, και αναφέρομαι στην νυν δημοτική αρχή, πολιτική εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή να γίνεται από τον, καθ’ όλα άξιο αλλά απολύτως αναρμόδιο, Νομικό Σύμβουλο του Δήμου.
  ΟΧΙ. Οι πολιτικές εισηγήσεις γίνονται από πολιτικά πρόσωπα και, για το θέμα αυτό, έπρεπε να γίνει είτε από τον κ. Δήμαρχο είτε από τον αντίστοιχο Αντιδήμαρχο, και ο Νομικός Σύμβουλος, όταν αποφασιστεί η προσφυγή, «ντύνει» αυτή με το Νομικό μέρος που απαιτείται.

  Αναφέρεται, στην εισήγηση, ότι το Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστική Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε όπως ο Δήμος μας καταβάλλει στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο το ποσό των 1.743.193,56 €, για το 2020.
  Το κόστος αυτό προκύπτει για την λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ); Για τη μεταφορά των σύμμεικτων απορριμμάτων από τον ΣΜΑ στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Τύρια; Για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη ΜΕΑ στον Χώρο Υγιειονομικής Ταφής Υπολείμματος (ΧΥΤΥ) στο Ελληνικό; Για την επιστροφή των containers από τον ΧΥΤΥ στο ΣΜΑ; Γνωρίζει κανείς από ποια οικονομοτεχνική μελέτη προκύπτει το ποσό αυτό?

  Γιατί η Δημοτική Αρχή αναφέρει στην εισήγηση ότι με την χρέωση του 1.743.193,56 € που καταλογίζει ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος πλήττονται προδήλως τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου; Έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή δική της οικονομοτεχνική μελέτη, από την οποία προκύπτει κάτι διαφορετικό; Γιατί δεν μας ενημερώνει σχετικά;

  Κύριοι Συνάδελφοι,

  Στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων τα πρόσφατα δέκα χρόνια έγιναν μεγάλα, τολμηρά και επιτυχημένα βήματα, ώστε να προσεγγίσουμε την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

  Την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού την περιμένουν πολλές προκλήσεις αν έχει στόχο την βελτιστοποίηση των υφιστάμενων δομών και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών που συναρτάται και από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

  Αυτά τα βήματα ο Δήμος μας θα τα σχεδιάσει και θα τα υλοποιήσει ως μέλος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.

  Χρόνος, για πολιτικά άστοχες και το πιθανότερο ανώφελες προσφυγές σε διάφορα όργανα επίλυσης διοικητικών διαφορών, δεν υπάρχει. Είναι μία αχρείαστη πολυτέλεια.

  Κύριοι Συνάδελφοι,

  Καθ’ ότι δεν τεκμηριώνεται από την εισήγηση αν, πώς και κατά πόσο θίγονται τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου, δηλαδή, δεν καταγράφεται καμία ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ της προσφυγής, η παράταξή μας ψηφίζει ΛΕΥΚΟ, παρέχοντας το δικαίωμα και το χρόνο για τους σωστούς χειρισμούς:

  Από τη Δημοτική Αρχή, να αποδείξει αν η συνεργασία με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο βλάπτει, πως και πόσο, τα συμφέροντα του Δήμου μας.
  Από τους εκπροσώπους της «σύμπραξης» που μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικoύ Συνδέσμου, να ενημερώσουν την Οικονομική Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο, τι ακριβώς συζητήθηκε στο Δ.Σ. του Αναγκαστικoύ Συνδέσμου και τι αντιλήφθηκαν αυτοί ότι προκαλεί βλάβη στο Δήμο μας».

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  Πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ ο Αντώνης Μπέζας

  Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αναλαμβάνει ο Αντώνης Μπέζας, πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.