Τρίτη 15.06.2021
More

  Αγώνας δρόμου για την πρόσβαση όλων των μαθητών

  Αναζητούνται λύσεις για συνδέσεις και συσκευές

  Το 9% του μαθητικού δυναμικού της Ηπείρου, δήλωσε πως δεν έχει πρόσβαση, είτε καθόλου είτε δυσκολεύεται στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Ηπείρου να έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών.

  Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο, αναφέρουν πως ένας αριθμός 3.665 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει δηλώσει πως είτε δεν διαθέτει καμία δυνατότητα πρόσβασης είτε αντιμετωπίζει δυσκολίες, με περιορισμένο αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών, που μπορεί να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα από το σπίτι του, καθώς υπάρχουν ανάγκες και άλλων μελών της οικογένειας.

  Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, η ΠΕΔ Ηπείρου, αποφάσισε να συνδράμει οικονομικά με ποσό 35.000 ευρώ για την αγορά tablets και 5.000 ευρώ για συνδέσεις ίντερνετ, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

  Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου Κων. Καμπουράκης, το μεγαλύτερο ποσοστό από όσους έχουν δηλώσει αδυναμία, εντοπίζεται στον δήμο Ιωαννιτών, όπου καταγράφεται σχεδόν το 40% των ελλείψεων.

  «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την ΠΕΔ για την ανταπόκρισή της, αλλά αναζητούμε και άλλες λύσεις, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους μαθητές και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Το σύνολο του αριθμού των μαθητών μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά είναι σε συνολικό αριθμό 40.600 μαθητών στην Ήπειρο, επομένως μιλάμε για ένα ποσοστό περίπου 9%. Από αυτούς, ένας σημαντικός αριθμός έχει δηλώσει, ότι διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, όχι όμως την ταυτόχρονη δυνατότητα χρήσης πολλών συσκευών, γιατί υπάρχουν και άλλα μέλη της οικογένειας, που είναι επίσης μαθητές και τα χρησιμοποιούν. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για όλους, γιατί σκεφτείτε, ότι σχεδόν 1,5 εκατομμύριο μαθητές μπήκαν από τη μία στιγμή στην άλλη από τη διά ζώσης εκπαίδευση στην τηλεδιδασκαλία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ