Παρασκευή 27.01.2023
More

  Πιο κοντά στην αποχέτευση Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

  Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αποχέτευσης Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου

  Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΙ, εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» του ΕΣΠΑ, η Διακήρυξη του έργου «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δ.Κ. Σταυρακίου & Νεοχωρόπουλου του Δήμου Ιωαννιτών».

  Η ΔΕΥΑΙ έχει προγραμματίσει τη δημοπράτηση του έργου εντός του Δεκεμβρίου και ήδη έχει αποσταλεί η προκήρυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού λόγω του ύψους του προϋπολογισμού (8.122.000 €) ο διαγωνισμός είναι διεθνής.

  Πάγιο αίτημα της Ένωσης των ΔΕΥΑ ήταν η ένταξη των δαπανών των ιδιωτικών συνδέσεων με τους κεντρικούς αγωγούς στις επιλέξιμες δαπάνες, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε πολύ πρόσφατα. Όπως σημειώνεται, αυτή η αλλαγή του νόμου, μπορεί να προκάλεσε μια μικρή καθυστέρηση στην προκήρυξη του έργου, αφού έπρεπε να τροποποιηθούν τα τεύχη δημοπράτησης, όμως οι κάτοικοι του Σταυρακίου και του Νεοχωρόπουλου θα εξοικονομήσουν τελικά πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

  Το μήκος των αγωγών οι οποίοι θα κατασκευαστούν ξεπερνάει τα 20 χλμ και τα λύματα θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του οποίου η τελική έγκριση της επέκτασης αναμένεται σύντομα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως τονίζεται.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ