Τρίτη 28.09.2021
More

  Αισιοδοξία για τις αφίξεις τουριστών στο Ζαγόρι και την Κόνιτσα

  Αυξημένο παρατηρείται το ενδιαφέρον τουριστών για τις συγκεκριμένες περιοχές

  Αισιόδοξα είναι τα τουριστικά μηνύματα για τις αφίξεις στο Ζαγόρι σύμφωνα με τον Λευτέρη Ζαρκάδα της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

  Ο κ. Ζαρκάδας ερωτηθείς για τα πρώτα μηνύματα υποστήριξε ότι υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από τους Έλληνες όσο και από το εξωτερικό.

  Οι πολεμικές συρράξεις μεταξύ Ισραήλ- Παλαιστίνης φαίνεται να επηρεάζουν τις αφίξεις στο Ζαγόρι καθώς είναι γνωστό πως ειδικά οι Ισραηλινοί προτιμούν τους ορεινούς όγκους της Ηπείρου.

  Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον σιγά σιγά αναζωπυρώνεται για την έλευση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και αυτό λειτουργεί θετικά για τον κόσμο του τουρισμού.

  «Υπάρχει αισιοδοξία και όσο θα πρασινίζει ο ελληνικός χάρτης τόσο καλύτερα θα πηγαίνουμε» τονίζει ο κ. Ζαρκάδας.

  Αναφορικά με το διαφημιστικό κομμάτι των ορεινών όγκων, ο κ. Ζαρκάδας τονίζει ότι μέχρι στιγμής η τουριστική προβολή έχει στραφεί στο δίπτυχο « ήλιος-θάλασσα» που είναι άλλωστε και το κομμάτι που έλκει τους περισσότερους τουρίστες των άλλων χωρών.

  Τέλος, ερωτηθείς για τις αφίξεις διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ο κ. Ζαρκάδας ανέφερε ότι υπάρχει προγραμματισμός ενώ ερωτηθείς για τις πτήσεις από την Σκανδιναβία είπε ότι «είναι προγραμματισμένες» να γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα στις αρχές του καλοκαιριού.

  Αισιοδοξία και στην Κόνιτσα

  Αισιοδοξία για αύξηση των τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος την Κόνιτσα μεταφέρει και ο δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Έξαρχος. Ο δήμαρχος μιλά για θετικά μηνύματα και ενδιαφέρον τόσο από τον εγχώριο τουρισμό όσο και από τους τουρίστες άλλων χωρών.

  Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολλούς που μετά το άνοιγμα της χώρας αναμένεται να ταξιδέψουν ώστε να βρεθούν στα χωριά της Κόνιτσας απολαμβάνοντας τις ομορφιές της περιοχής. «Υπάρχει ενδιαφέρον και είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι αφίξεις τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους. Εάν τηρηθούν τα μέτρα δεν θα υπάρχουν προβλήματα» καταλήγει ο δήμαρχος.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ