Παρασκευή 09.12.2022
More

  Ακατάλληλες συνθήκες διαμονής στην Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας 

  Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων

  Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων προς τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς για τις συνθήκες διαβίωσης στην Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας.

  Η επιστολή

  «Με την παρούσα επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε για τις ακατάλληλες συνθήκες διαμονής των Πυροσβεστών του Ν. Ιωαννίνων στην Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας.

  Στις 3 Ιουλίου 2022 οι Υπηρεσίες του Ν. Ιωαννινων κλήθηκαν να συνδράμουν με 2 οχήματα και 8 συναδέλφους για κατάσβεση πυρκαγιάς στις Πόρτες Αχαΐας με άγνωστο τον χρόνο επιστροφής τους στην βάση τους τα Ιωάννινα (διπλά πληρώματα δουλεύοντας 24ωρες /24ωρες ανάπαυσης).

  Η διαμονή των συναδέλφων γίνεται κάτω από ακατάλληλες συνθήκες διαμονής στην Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας, καθώς όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο υπάρχουν κατσαρίδες, μπάνια ακατάλληλα και air condition διαλυμένα μη λειτουργικά.

  Οι συνάδελφοι την ήμερα της ανάπαυσης είναι εγκλωβισμένοι στο κτίριο της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας μιας που βρίσκεται εκτός της πόλης της Πάτρας και ουσιαστικά είναι σαν να κάνουν Υπηρεσία, αφού δεν υπάρχει μέσον μετακίνησής τους.

  Αλήθεια, οι συνάδελφοι Πυροσβέστες που θα έρθουν συνδρομή από το εξωτερικό θα έχουν συνθήκες διαμονής σε ίδιες εγκαταστάσεις όπως οι Έλληνες Πυροσβέστες;

  Θεωρούμε ότι στον 21ο αιώνα και εν έτει 2022 είναι απαράδεκτο και λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα την στιγμή που οι Πυροσβέστες δίνουν ψυχή και σώμα για την διασφάλιση της περιουσίας των πολιτών.

  Θα πρέπει οι ιθύνοντες να εξασφαλίζουν την διαμονή του προσωπικού.

  Ζητάμε άμεσα υγειονομικό καθάρισμα των χώρων και αντικατάσταση των air condition.
  Παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να αποφύγουμε τέτοια δυσάρεστα γεγονότα στο μέλλον».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ