Τετάρτη 29.05.2024
More

  Ακριβά μου όσπρια…

  Δεν έχουν τέλος οι συνεχείς αυξήσεις σε βασικά προϊόντα που όλοι έχουμε ανάγκη, με πολλούς καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση.

  Οι καταναλωτές «κόβουν» το κρέας, μειώνουν τα τυριά, αγοράζουν λιγότερα προϊόντα και αναζητούν θρεπτικές τροφές για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες. Τα όσπρια ήταν πρώτα σε επιλογή μέχρι πριν λίγους μήνες. Όχι πια!

  Οι τιμές εκτοξεύτηκαν και τα όσπρια είναι πλέον… «γκουρμε»

  Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε δεύτερη ακριβότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Δεκέμβριο, την ίδια ώρα που οι καταναλωτές αναζητούν φθηνές λύσεις για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

  Και ενώ λίγους μήνες πριν τα όσπρια αποτελούσαν μια καλή και θρεπτική επιλογή, τώρα αυτό έχει αλλάξει καθώς η τιμή τους έχει εκτοξευτεί και ομοιάζει με εκείνη του κρέατος!

  Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σε ένα χρόνο αυξήθηκαν μεσοσταθμικά κατά 7%.

  Σήμερα τα όσπρια και το ρύζι στο ράφι έχουν τιμές που ζαλίζουν…

  – Ρύζι: 3,40-4,35€/κιλό

  – Φασόλια: 4,14-5.00€/κιλό

  – Ρεβύθια: 6,14-6,40€/κιλό

  – Φακές: 3,14-4,48€/κιλό

  Την ίδια ώρα, ανάμεσα στα πιο ακριβά προϊόντα είναι το ελαιόλαδο! Το λάδι  είναι πολύ ακριβότερο σε σχέση με ένα και δύο έτη πριν!  Μειωμένη παραγωγή, μειωμένη προσφορά, μεγάλη ζήτηση ίσον αύξηση των τιμών.  Στην Ελλάδα σήμερα μπορείς να βρεις ελαιόλαδο, από 10,75 ευρώ μέχρι και 15 και με 20 ευρώ. «Είναι πολύ δύσκολα για όλους τους καταναλωτές. Προσπαθούν οι άνθρωποι να τα βγάλουν πέρα και προσπαθούμε και εμείς», λέει ο κ. Μήτσης τονίζοντας ότι η δυσκολία γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ