Τετάρτη 17.08.2022
More

  Ακύρωση των δασικών χαρτών ζητά ο Δήμος Ν. Σκουφά

  Την ακύρωση των δασικών χαρτών που κατατέθηκαν στο κτηματολόγιο ζητά ο Δήμος Νικολάου Σκουφά

  Μεγάλα και σημαντικά είναι τα  προβλήματα που προέκυψαν από τις  λανθασμένες δηλώσεις, οι οποίες κατατέθηκαν στο κτηματολόγιο και αφορούν στις δασικές εκτάσεις.

  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι δηλώσεις που έγιναν για τις δασικές εκτάσεις στο κτηματολόγιο, δεν ταυτίζονται με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

  Το αποτέλεσμα είναι οι ιδιοκτήτες – δημότες να μη φαίνονται ως κύριοι των αγροτεμαχίων τους κι  επομένως να μη μπορούν να τα ελέγξουν στο στάδιο της προανάρτησης, ώστε να διαπιστώσουν τυχόν άλλα προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει, όπως επικαλύψεις, έλλειψη στοιχείων κ.τ.λ.

  Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, καθώς αποχαρακτηρισμένες δασικές δημοτικές εκτάσεις, φαίνονται τώρα στο κτηματολόγιο ως δασικές.

  Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι επίσης αναγκαίο, εκτός του ότι επιβάλλεται η ακύρωση των δασικών χαρτών που κατατέθηκαν στο κτηματολόγιο, καθώς πολλές ιδιοκτησίες έχουν χαρακτηρισθεί εσφαλμένα ως δασικές, όταν αναρτηθούν εκ νέου, να δοθεί περισσότερος χρόνος στην προανάρτηση, και όχι μόνο ενάμιση μήνας. Κι αυτό, διότι τα χρονικά περιθώρια για ελέγχους, αντιρρήσεις και ενστάσεις από τους πολίτες είναι πολύ στενά, και στο επόμενο στάδιο, αυτό της ανάρτησης, οι ενστάσεις δε θα γίνονται ατελώς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ