Τρίτη 04.10.2022
More

  Αλαλούμ με τα αυτοδιαγνωστικά

  Η ΚΥΑ δεν προβλέπει υποχρεωτικό selft testing για εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους

  Αλαλούμ με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, καθώς η ΚΥΑ, δεν προβλέπει υποχρεωτικό self testing ούτε για εργοδότες, ούτε για αυτοαπασχολούμενους, αλλά ούτε και για συγγενείς πρώτου βαθμού.

  Όπως εξηγεί ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Νταλαμάγκας, η υποχρέωση των παραπάνω σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, έμεινε στις ανακοινώσεις, καθώς η επίσημη ΚΥΑ, αναφέρει μόνο τι ισχύει για τους εργαζόμενους.

  Αποτέλεσμα αυτού του κενού ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση στους επαγγελματίες, καθώς παρά το γεγονός ότι όπως αναγγέλθηκε θα υποχρεούνται σε αυτοδιαγνωστικά τεστ για να εργαστούν, η επίσημη ΚΥΑ δεν τους συμπεριλαμβάνει, αφού σαφείς αναφορές γίνονται μόνο για τους εργαζόμενους.

  Να εξηγήσουμε ότι πριν την ΚΥΑ υπήρξε ανακοίνωση, η οποία αποτελούσε τον “οδικό χάρτη” για τα υποχρεωτικά self tests.

  Ανέφερε λοιπόν, ότι και ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος σε self test, κάτι που όταν βγήκε η επίσημη ΚΥΑ δεν αναφερόταν πουθενά! Το ίδιο και για τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και για τους συγγενείς Α’ βαθμού, που τυχαίνει να βοηθούν στις επιχειρήσεις.

  Ο κ. Νταλαμάγκας υποστήριξε ότι το θέμα έχει μεταφερθεί στο Υπουργείο και αναμένουν την άμεση λύση του ώστε να μπορέσει να λυθεί το διαδικαστικό. «Ελπίζουμε το υπουργείο να κινηθεί άμεσα και να λύσει το ζήτημα».

  Θετικό το μέτρο

  Στο μεταξύ, θετικά βλέπουν το μέτρο οι έμποροι και οι εργαζόμενοι καθώς με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται τόσο το σύνολο των εργαζόμενων στο λιανεμπόριο όσο και ο πολίτης που νιώθει ασφάλεια εισερχόμενος στα εμπορικά καταστήματα. «Σίγουρα θα βοηθήσει ψυχολογικά καθώς και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες θα προσέρχονται με την γνώση ότι έχει υπάρξει έλεγχος» καταλήγει ο κ. Νταλαμάγκας.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ