Τρίτη 15.06.2021
More

  Μητροπολίτης Μάξιμος: «Θέλουμε τον κόσμο στις εκκλησίες αλλά θέλουμε και την προστασία τους»

  Εν αναμονή των οδηγιών της κυβέρνησης για την Μεγάλη Εβδομάδα 

  Ξεκάθαρο μήνυμα του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου στους πιστούς ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

  Ο κ. Μάξιμος εξήγησε ότι αφενός και θέλουν τον κόσμο στις εκκλησίες αλλά την ίδια ώρα θέλουν και έλεγχο ώστε να προστατευτούν όλοι.

  Ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Μητρόπολης και να τηλεφωνούν προτού πάνε στους Ναούς, ενώ εξήγησε ότι μπορούν όσοι πιστοί έχουν προετοιμαστεί να κοινωνήσουν όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο την Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο.

  Αναφορικά με την Μεγάλη Εβδομάδα εξήγησε πως αναμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το πρόγραμμα των ακολουθιών και τον αριθμό των πιστών. «Καλούμε τους πιστούς που έχουν ετοιμαστεί να συμμετάσχουν στη Θεία Κοινωνία, να μην περιμένουν τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο, αλλά να προσέλθουν στις λειτουργίες της Μεγάλης Δευτέρας, Μεγάλης Τρίτης και Μεγάλης Τετάρτης και να κοινωνήσουν προς αποφυγή συνωστισμού», τόνισε ο κ. Μάξιμος.

  Ο κ. Μάξιμος εξήγησε ότι προτεραιότητα δίνεται στην προστασία της ανθρώπινης ζωής: «Θέλουμε να έρθει ο κόσμος αλλά δεν θέλουμε να αρρωστήσει κανείς. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους πιστούς και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Μπορούν να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού και να προσέλθουν για την προσευχή τους και την θεία κοινωνία», είπε, σημειώνοντας ότι θα γίνουν περισσότερες λειτουργίες στους ναούς».

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ