Κυριακή 25.07.2021
More

  Αλαλούμ με τα test στα φαρμακεία

  Ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών για τις ανακοινώσεις

  Στοιχειώδη πρόβλεψη και οργάνωση ζητούν οι φαρμακοποιοί αναφορικά με το μέτρο της κυβέρνησης που εξαγγέλθηκε για τα self test.

  Από την ανακοίνωση της κυβέρνησης και έπειτα ξεκίνησε μεγάλη συζήτηση για το πώς θα διατεθούν, πότε αλλά και ποιος θα διενεργεί αυτά τα τεστ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εκατέρωθεν ανακοινώσεις αλλά οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί.

  Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

  Τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν οι φαρμακοποιοί είναι πολλά: Τα αποτελέσματα των τεστ που θα γίνονται στο σπίτι πως θα ελέγχονται; Πως θα κοινοποιούνται στην πολιτεία ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την εικόνα της πανδημίας; Ιχνηλάτηση θα γίνεται και πώς;

  Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ιωαννίνων Δημήτρης Μήτρικας ρωτήθηκε για τα self test  που θα κάνουν οι πολίτες. Ο κ. Μήτρικας ξεκαθάρισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι αρνητικοί αλλά απαιτούνται πολλά να γίνουν.

  Πρώτο και κυριότερο να διατεθούν τα τεστ στα φαρμακεία. Από κει και έπειτα απαιτείται ο διαγωνισμός, η πλατφόρμα οργάνωσης, η συμφωνία με φαρμακαποθήκες, η κατανομή των εμβολίων στα φαρμακεία, και πολλά άλλα. «Πρέπει να μας εξασφαλίσουν τις ποσότητες που χρειαζόμαστε για όλους τους πολίτες», λέει χαρακτηριστικά.

  Στο μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος, δήλωσε ότι από τις αρχές Απριλίου θα είναι δυνατή η χορήγηση των τεστ, καθώς είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που πενταπλασιάζει την προσέλευση πολιτών στο φαρμακείο. Διευκρίνισε ότι «δεν διαφωνούν οι φαρμακοποιοί με την επιλογή της κυβέρνησης, όμως προηγουμένως θα πρέπει να έχουν επιλυθεί όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν».

  Αναμένουν εμβολιασμό των βοηθών

  Ο κ. Μήτρικας ρωτήθηκε και για τον εμβολιασμό των ίδιων των φαρμακοποιών. Όπως είπε οι φαρμακοποιοί σχεδόν στο σύνολό τους είναι εμβολιασμένοι όμως θα πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα για τους υπαλλήλους-βοηθούς των φαρμακείων, ενόψει και της διανομής των self test από τα φαρμακεία μιας και εκείνοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ