Πέμπτη 13.05.2021
More

  Έτοιμο το ΠΓΝΙ να ανοίξει και 3η ΜΕΘ covid εάν χρειαστεί

  Τι είπε ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΓΝΙ για την κατάσταση

  Σε ετοιμότητα είναι η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εάν και εφόσον χρειαστεί να προχωρήσει σε αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid.

  Το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο –είναι έτοιμο εδώ και καιρό, προβλέπει επέκταση των ΜΕΘ covid και η διοίκηση του ΠΓΝΙ εάν διαπιστώσει ανάγκη θα προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου.

  Μέχρι αυτή τη στιγμή το ΠΓΝΙ έχει κενές τέσσερις κλίνες ΜΕΘ, γεγονός που θέτει σε εγρήγορση όλους, καθώς η κατάσταση είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και αυτό σημαίνει ότι από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να χρειαστεί άμεση εφαρμογή σχεδίων.

  Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λειτουργούν δύο ΜΕΘ για ασθενείς Covid είναι καλυμμένες οι 12 από τις δεκαέξι συνολικά κλίνες ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα από τις τέσσερις ΜΕΘ covid είναι καλυμμένες οι τρεις.

  Καλύτερη είναι η εικόνα στις Μονάδες Λοιμωδών, ειδικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει και τις περισσότερες. Νοσηλεύονται 45 ασθενείς, ενώ η δυναμικότητα μπορεί να φτάσει τις 80 κλίνες.

  Ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Γιώργος Φλούδας, ρωτήθηκε για την κατάσταση και την πίεση που υπάρχει κυρίως στις ΜΕΘ λέγοντας ότι είναι πιθανόν να υπάρξει ανάγκη αύξησης των κλινών ΜΕΘ και να χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που υπάρχει. Παράλληλα, κάλεσε το συντονιστικό και την διοίκηση να εξετάσουν με προσοχή το συγκεκριμένο θέμα προτού προχωρήσουν σε σχετικές αποφάσεις. «Οι όποιες αποφάσεις για την τριτη ΜΕΘ COVID πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις» είπε.

  Στο μεταξύ ο κ. Φλούδας ρωτήθηκε και για την διαδικασία παράδοσης φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική. Πόσο κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η δική μας περιοχή ή η κάθε περιοχή;

  Ο κ. Φλούδας υποστήριξε ότι στην περιοχή μας όλες οι ειδικότητες συνέδραμαν στην διαχείριση της πανδημίας. Τώρα, η χώρα ζει το τρίτο κύμα της πανδημίας και όλα δείχνουν ότι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική είναι μεγάλη. «Μέχρι στιγμής στην δική μας περιοχή δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε σχετικά.

  Τέλος, ερωτηθείς για το εμβολιασμό, υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός πηγαίνει πολύ καλά τονίζοντας ότι θα αυξηθεί ο ρυθμός εφόσον αυξηθεί ο αριθμός των εμβολίων.

  «Ο ρυθμός στον εμβολιασμό είναι καλός. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πολλά εμβόλια και αναμένουμε αυτό να αλλάξει και να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων και άρα των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν» κατέληξε.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ