Τρίτη 07.02.2023
More

  Άλλοθι για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση

  Την άποψη ότι η ανάγκη για καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας στην πόλη, χρησιμοποιείται ως άλλοθι από τη δημοτική αρχή για να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση τομέων της καθαριότητας, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων, που πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη, παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό Δημαρχείο, την ώρα της προγραμματισμένης διά περιφοράς, συνεδρίασης του δημ. συμβουλίου.

  Στη συνεδρίαση αυτή, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων Τ. Ζέκα, η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί το επιχείρημα της αναμόρφωσης προϋπολογισμού και εκ του Νόμου, η εισήγηση του δημάρχου, εγκρίνεται υποχρεωτικά.

  «Όλα τα παραπάνω για να επιβαρυνθεί τελικά ο προϋπολογισμός του δήμου κατά 200.880€. Δαπανώνται όσα χρήματα θα χρειαζόταν για να προσληφθούν ούτε ένας ούτε δύο, αλλά εξήντα έξι (66) εργάτες για τρεις μήνες, την ώρα που οι υπηρεσίες με εισήγησή τους ζητούσαν 24 εργάτες για να γίνει η αποκομιδή.

  Αντίστοιχη ταχύτητα και αξιοποίηση των νομοθετημάτων δεν έχουμε δει ακόμα για την προμήθεια του γάλακτος και των Μέσων Ατομικής Προστασίας, που ένα χρόνο μετά δεν έχουν αποδοθεί στους εργάτες.

  Κυβέρνηση και δημοτική αρχή ράβουν το κοστούμι των ιδιωτικοποιήσεων στα μέτρα των επιχειρηματιών της διαχείρισης απορριμμάτων, και στέλνουν το λογαριασμό στο λαό», ανέφερε η κα Ζέκα.

  Ο Σύλλογος ΟΤΑ καλεί τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση, ώστε να μην υπάρχει απαρτία, επομένως να είναι αδύνατη η έγκριση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την ανάθεση του έργου της αποκομιδής σε ιδιώτη.

  Ο ταμίας του συλλόγου Ι. Τσαρακλής αναφέρθηκε και αυτός από την πλευρά του στη σημασία της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα ευαίσθητων υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης για τους πολίτες, όπως η αποκομιδή, ενώ για ένα οργανωμένο σχέδιο της δημοτικής αρχής, σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο Χρ. Μεντής από την παράταξη «Ενότητα».

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ