Τετάρτη 03.06.2020
More

  Αν. Παπασταύρος: «Όμηρος των παρατάξεων ο Μ. Ελισάφ»

  Απαισιόδοξος για την πορεία του δήμου Ιωαννιτών μέχρι τις επόμενες εκλογές, από τη στιγμή που η απλή αναλογική καθόρισε ένα διαφορετικό πλαίσιο αριθμητικών συσχετισμών στο δημ. συμβούλιο, με τη δημοτική αρχή, να μη διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών, εμφανίστηκε ο πρώην δήμαρχος Αναστ. Παπασταύρος.

  Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο πρώην δήμαρχος μίλησε χθες στο ITV για την πορεία του δήμου Ιωαννιτών και της νέας δημοτικής αρχής, σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των συσχετισμών, που δημιούργησε στο δημ. συμβούλιο, το νέο εκλογικό σύστημα. Άποψη του κ. Παπασταύρου είναι ότι οι παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση πρώτα από τον κ. Ραγκούση με τον «Καλλικράτη» και μετέπειτα από τον κ. Σκουρλέτη με τον «Κλεισθένη», δημιούργησαν συνθήκες ακυβερνησίας στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ.

  «Όσο καλή διάθεση κι αν υπάρχει, κάθε αρχηγός παράταξης κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει ο ίδιος χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Δεν είναι δυνατό να μη μπορεί η δημ. αρχή να περάσει από το δημ. συμβούλιο θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων ή ο οδοφωτισμός αν και για τον τελευταίο έχω σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τη χρησιμότητα του έργου», τόνισε αρχικά ο κ. Παπασταύρος προσθέτοντας, ότι στην πόλη των Ιωαννίνων, ο Μ. Ελισάφ είναι όμηρος των άλλων παρατάξεων.

  «Υποχρεώθηκε να κάνει κάποιες μεταγραφές από άλλες παρατάξεις, αλλά έχει σηκωμένα τα χέρια. Ούτε την πιο αθώα απόφαση δε μπορεί να πάρει αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. Είναι αδιανόητο ο δήμαρχος της πόλης να διαπραγματεύεται για κάθε θέμα με την αντιπολίτευση. Η δημοτική αρχή είναι ενός ανδρός αρχή. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον δήμαρχο και όλοι οι άλλοι είναι ανεύθυνοι. Εκτιμώ, ότι τίποτε δε θα αλλάξει ως το τέλος της θητείας και έτσι θα περπατήσει ο δήμος. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την αρρώστια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασταύρος.

   

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έργα και δράσεις για να αλλάξουν την εικόνα της πόλης

  Δηλώσεις αντιδημάρχων Γιώργου Αρλέτου και Βαγγέλη Πήχα για νέα έργα και καθαριότητα

  Λήξη συναγερμού στο Δημαρχείο

  Λήξη συναγερμού στο Δημαρχείο Ιωαννίνων σήμανε η αστυνομία μετά από τον απαραίτητο έλεγχο που διενήργησε.

  Νέοι κανόνες για τις παραλίες- Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

  Χαλαρώνουν κάποια από τα μέτρα για τις παραλίες, που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε την Τρίτη

  Πιο κοντά Ιωάννινα και Πάτρα μέσω των μεταμοσχεύσεων

  Καθοριστικό βήμα για τη λειτουργίας ενός Ενιαίου Μεταμοσχευτικού Κέντρου στη Δυτική Ελλάδα με τη συνεργασία των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Ιωαννίνων και Πατρών έγινε το περασμένο Σάββατο

  Λήστεψαν ηλικιωμένη με την απειλή σουγιά στα Καρδαμίτσια

  Τον δράστη μίας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.