Σάββατο 16.10.2021
More

  Αν. Παπασταύρος: «Όμηρος των παρατάξεων ο Μ. Ελισάφ»

  Απαισιόδοξος για την πορεία του δήμου Ιωαννιτών μέχρι τις επόμενες εκλογές, από τη στιγμή που η απλή αναλογική καθόρισε ένα διαφορετικό πλαίσιο αριθμητικών συσχετισμών στο δημ. συμβούλιο, με τη δημοτική αρχή, να μη διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών, εμφανίστηκε ο πρώην δήμαρχος Αναστ. Παπασταύρος.

  Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο πρώην δήμαρχος μίλησε χθες στο ITV για την πορεία του δήμου Ιωαννιτών και της νέας δημοτικής αρχής, σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των συσχετισμών, που δημιούργησε στο δημ. συμβούλιο, το νέο εκλογικό σύστημα. Άποψη του κ. Παπασταύρου είναι ότι οι παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση πρώτα από τον κ. Ραγκούση με τον «Καλλικράτη» και μετέπειτα από τον κ. Σκουρλέτη με τον «Κλεισθένη», δημιούργησαν συνθήκες ακυβερνησίας στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ.

  «Όσο καλή διάθεση κι αν υπάρχει, κάθε αρχηγός παράταξης κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει ο ίδιος χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Δεν είναι δυνατό να μη μπορεί η δημ. αρχή να περάσει από το δημ. συμβούλιο θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων ή ο οδοφωτισμός αν και για τον τελευταίο έχω σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τη χρησιμότητα του έργου», τόνισε αρχικά ο κ. Παπασταύρος προσθέτοντας, ότι στην πόλη των Ιωαννίνων, ο Μ. Ελισάφ είναι όμηρος των άλλων παρατάξεων.

  «Υποχρεώθηκε να κάνει κάποιες μεταγραφές από άλλες παρατάξεις, αλλά έχει σηκωμένα τα χέρια. Ούτε την πιο αθώα απόφαση δε μπορεί να πάρει αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. Είναι αδιανόητο ο δήμαρχος της πόλης να διαπραγματεύεται για κάθε θέμα με την αντιπολίτευση. Η δημοτική αρχή είναι ενός ανδρός αρχή. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον δήμαρχο και όλοι οι άλλοι είναι ανεύθυνοι. Εκτιμώ, ότι τίποτε δε θα αλλάξει ως το τέλος της θητείας και έτσι θα περπατήσει ο δήμος. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την αρρώστια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασταύρος.

   

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ