Κυριακή 24.10.2021
More

  Ανάδειξη που δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης

  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως όμως με προσμονή περιμένει η τοπική κοινωνία του Σουλίου την υλοποίηση των δεσμεύσεων που από κοινού ανέλαβαν το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανάδειξη του ιστορικού τόπου του Σουλίου.

  Οι αποφάσεις και η προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές προκαλεί το ενδιαφέρον και του δήμου Σουλίου, με τον δήμαρχο Γ. Καραγιάννη, σε χθεσινές του δηλώσεις να κάνει λόγο για μία πρωτοβουλία που μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης και για τον ιστορικό τόπο του Σουλίου, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

  Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η πρωτοβουλία, στην οποία δεν μετέχει τουλάχιστον προς το παρόν ο δήμος Σουλίου, είναι αξιόλογη και η μοναδική που μπορεί να βοηθήσει την περιοχή και να δώσει αναπτυξιακή διάσταση όχι μόνο ενόψει της επετείου του 2021 για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες.

  Το επόμενο διάστημα αναμένεται κλιμάκιο του ΕΜΠ στον ιστορικό τόπο του Σουλίου, ενώ ήδη επικαιροποιούνται προϋπάρχουσες μελέτες για την αναστήλωση οικιών και πηγαδιών, ενώ εξελίσσονται οι εργασίες βελτίωσης της οδικής πρόσβασης.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ