Σάββατο 28.03.2020
More

  Ανάδειξη που δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης

  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως όμως με προσμονή περιμένει η τοπική κοινωνία του Σουλίου την υλοποίηση των δεσμεύσεων που από κοινού ανέλαβαν το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανάδειξη του ιστορικού τόπου του Σουλίου.

  Οι αποφάσεις και η προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές προκαλεί το ενδιαφέρον και του δήμου Σουλίου, με τον δήμαρχο Γ. Καραγιάννη, σε χθεσινές του δηλώσεις να κάνει λόγο για μία πρωτοβουλία που μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης και για τον ιστορικό τόπο του Σουλίου, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

  Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η πρωτοβουλία, στην οποία δεν μετέχει τουλάχιστον προς το παρόν ο δήμος Σουλίου, είναι αξιόλογη και η μοναδική που μπορεί να βοηθήσει την περιοχή και να δώσει αναπτυξιακή διάσταση όχι μόνο ενόψει της επετείου του 2021 για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες.

  Το επόμενο διάστημα αναμένεται κλιμάκιο του ΕΜΠ στον ιστορικό τόπο του Σουλίου, ενώ ήδη επικαιροποιούνται προϋπάρχουσες μελέτες για την αναστήλωση οικιών και πηγαδιών, ενώ εξελίσσονται οι εργασίες βελτίωσης της οδικής πρόσβασης.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  32 νεκροί συνολικά και 95 νέα κρούσματα

  Ενενήντα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 1061. Τέσσερα άτομα εξέπνευσαν στο ίδιο διάστημα και ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στα 32. 

  Παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω κορωνοϊού

  Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, «για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών - φοροτεχνικών» δεδομένων των προβλημάτων που ανακύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.

  Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα- Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο

  Η εικόνα ως προς τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

  Παραδόθηκαν οι πρώτες 3D προσωπίδες στο ΠΓΝΙ

  Στη διάθεση των ιατρών του ΠΓΝΙ βρίσκονται ήδη οι πρώτες προσωπίδες υψηλής προστασίας που εκτυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, από μέλη μίας ομάδας καθηγητών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ιδιωτών.

  Προβληματισμός αντιπολίτευσης για δωρεά στον ΟΚΠΑΠΑ

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό του ιδρύματος της χορηγίας με αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ενάντια σε «θεωρίες συνομωσίας».

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.