Σάββατο 28.03.2020
More

  Δεν καταλαγιάζει η ένταση για την αναστολή λειτουργίας

  Δεν πρόκειται να καταλαγιάσει εύκολα τουλάχιστον ο κουρνιαχτός που έχει σηκωθεί στη Θεσπρωτία μετά την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Διερμηνείας και Μετάφρασης και τις εξελίξεις που προέκυψαν έπειτα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Η ένταση μάλιστα που δημιουργήθηκε πριν από ένα δεκαήμερο μεταξύ Πανεπιστημίου και Δήμου Ηγουμενίτσας με αφορμή την τοποθέτηση πινακίδων στην Ηγουμενίτσα με την ένδειξη «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» δεν έχει μετριαστεί, αντιθέτως προστίθενται νέα επεισόδια, αυτή τη φορά όμως με άλλους πρωταγωνιστές.

  Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλης με μία γραπτή του δήλωση πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκε στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου για τη στάση τους απέναντι στο θεσπρωτικό λαό όπως ανέφερε, προτείνοντας μάλιστα προς τον δήμο Ηγουμενίτσας να κρατήσει ακόμη πιο σκληρή στάση απέναντι στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα των Ιωαννίνων.

  Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Πιτούλης χαρακτήρισε προσβλητική τη συμπεριφορά των πρυτανικών αρχών, όπως προέκυψε μέσω των πρόσφατων συνεντεύξεων τύπου, ωστόσο από τα πυρά του δεν ξέφυγαν και μέλη της Επιτροπής που χειρίστηκε το θέμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με καταγωγή μάλιστα όπως είπε από τη Θεσπρωτία, «φωτογραφίζοντας» κυρίως τους κ.κ. Τσίνα, Κυπριανό και Καψάλη.

  «Δυστυχώς κάποιοι «σοφοί» που έχουν καταγωγή από τη Θεσπρωτία και συμμετείχαν στην περιβόητη επιτροπή δεν συμπεριφέρθηκαν όπως έπρεπε και ως όφειλαν απέναντι στην Ηγουμενίτσα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας αφού κάλεσε το δήμο Ηγουμενίτσας να εξακολουθήσει να κρατά σκληρή στάση απέναντι στο Πανεπιστήμιο πρότεινε να συζητηθεί σε σοβαρή βάση το ενδεχόμενο μεταφοράς και λειτουργίας ενός από τα υπάρχοντα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα, που διαθέτει κτιριακές υποδομές.

  «Δεν μιλάω για φοιτητές του 2ου ή του 3ου έτους, αλλά για νεοεισακτέους φοιτητές που θα μπορούν να παρακολουθήσουν μία σχολή ή ένα τμήμα του Πανεπιστημίου στην Ηγουμενίτσα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συμβεί κάτι θετικό, γιατί τις άλλες θεωρίες όπως είναι τα campus για το θερινό σχολείο, τις ακούμε βερεσέ», κατέληξε ο κ. Πιτούλης.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  32 νεκροί συνολικά και 95 νέα κρούσματα

  Ενενήντα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 1061. Τέσσερα άτομα εξέπνευσαν στο ίδιο διάστημα και ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στα 32. 

  Παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω κορωνοϊού

  Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, «για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών - φοροτεχνικών» δεδομένων των προβλημάτων που ανακύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.

  Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα- Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο

  Η εικόνα ως προς τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

  Παραδόθηκαν οι πρώτες 3D προσωπίδες στο ΠΓΝΙ

  Στη διάθεση των ιατρών του ΠΓΝΙ βρίσκονται ήδη οι πρώτες προσωπίδες υψηλής προστασίας που εκτυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, από μέλη μίας ομάδας καθηγητών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ιδιωτών.

  Προβληματισμός αντιπολίτευσης για δωρεά στον ΟΚΠΑΠΑ

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό του ιδρύματος της χορηγίας με αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ενάντια σε «θεωρίες συνομωσίας».

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.