Παρασκευή 15.01.2021
More

  Αναγκαία η ενίσχυση των Δήμων με προσωπικό για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας

  Δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου

  Ανεφάρμοστη παραμένει η διάταξη του Ν.4662/2020 για τον νέο Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων που αφορά την πρόβλεψη σύστασης Αυτοτελών Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας στους Δήμους της χώρας.

  Την παράλειψη αυτή που δεν επιτρέπει στους Δήμους να έχουν την ποθούμενη εμπλοκή στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων της Πολιτικής Προστασίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ε. Ιωαννίνων, με θέμα το «Σχεδιασμό και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου, έτους 2019 – 2020».

  Τα Αυτοτελή Τμήματα Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται από το νόμο να έχουν αποκλειστική απασχόληση επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, όμως δεν έχει μέχρι σήμερα και από τον περασμένο Φεβρουάριο που ψηφίστηκε ο προαναφερθείς νόμος, εκδοθεί το απαραίτητο Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει τις οργανικές θέσεις, τις ειδικότητες, τα περιγράμματα θέσεων, τη διαδικασία πρόσληψης και την εν γένει στελέχωση αυτών των Τμημάτων στους Δήμους.

  Τη στιγμή μάλιστα που η πανδημία αποστερεί σήμερα μεγάλο μέρος των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων των Δήμων της χώρας, είναι αναγκαία η ενίσχυση των Δήμων με προσωπικό που θα ασχολείται αποκλειστικά με ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ντακαλέτσης, σημειώνοντας πως δεν είναι πάντα αυτονόητη η επιτυχής ανταπόκριση των Δήμων σε όλες τις δυσκολίες και προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν κατά καιρούς.

  Από την άλλη, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου δεν παρέλειψε να εκθειάσει την ετοιμότητα των Δήμων της περιοχής στη σύνταξη των Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, στο πλαίσιο και σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία «Δάρδανος».

  Τέλος, ο κ. Ντακαλέτσης αναγνώρισε πως η πρόσφατη διευκρίνιση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος του πλαισίου των αρμοδιοτήτων σε σχέση με την εκτέλεση έργων και τον καθαρισμό των χειμάρρων και υδατορεμάτων, είναι καθοριστική, καθώς μέχρι πρόσφατα η σύγχυση ή επικάλυψη αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα Δασαρχεία, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ενείχε κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα – Μέτρα και περιορισμοί

  Αναλυτικά τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα παρουσίασαν οι Ν. Χαρδαλιάς και Αδ. Γεωργιάδης

  Πέντε νέα κρούσματα στα Ιωάννινα

  Οι τελευταίες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας

  «Ναι» λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

  Τι ανοίγει από Δευτέρα, με click away, click in shop και SMS στο 13033

  Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία ο Δήμος Ιωαννιτών

  Προετοιμασία για την κακοκαιρία- Διανομή αλατιού

  Στα 500 ευρώ το πρόστιμο παράλληλα με το άνοιγμα της αγοράς

  Ο πρωθυπουργός προανήγγειλλε αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.