Πέμπτη 24.09.2020
More

  Αναγκαία η κάλυψη κενών θέσεων στα δικαστήρια

  Γιατί κινητοποιούνται οι δικαστικοί υπάλληλοι

  Δίωρες στάσεις εργασίας από την Τετάρτη έως και αύριο Παρασκευή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, με μία σειρά αιτημάτων, που έχουν ως επίκεντρό τους, την κάλυψη των κενών θέσεων σε κρίσιμους τομείς ευθύνης, όπως είναι οι Γραμματείς στις έδρες των δικαστηρίων.

  Αντίστοιχα ζητήματα που επίσης σχετίζονται με την κάλυψη κενών θέσεων σε κρίσιμους τομείς, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα στην υπόλοιπη Ελλάδα, από ό,τι στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Παρασκευή Ναβρούζογλου σε χθεσινές της δηλώσεις, όμως αυτό που έχει σημασία, όπως ανέφερε, είναι ότι πλήττεται γενικότερα ο θεσμός της Δικαιοσύνης και υποβαθμίζεται η παροχή των υπηρεσιών προς τον πολίτη.

  «Υπάρχουν περιοχές  στη χώρα και κυρίως στα νησιά, που διαθέτουν μόλις 2-3 υπαλλήλους, που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στο φόρτο της εργασίας τους», σημείωσε για να αναφερθεί σε σημαντικές καθυστερήσεις στην κάλυψη κενών θέσεων από επιτυχόντες διαγωνισμών, με υπαιτιότητα του ΑΣΕΠ.Ένα επίσης βασικό αίτημα που αφορά και στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, αφού παρατηρείται σχεδόν σε όλη τη χώρα, έχει να κάνει με τις ελλείψεις δικαστικών επιμελητών, με την ΕΛ.ΑΣ να καλύπτει το κενό στην επίδοση κλητεύσεων και δικογράφων.

  Τέλος, ενόψει της εξέλιξης της πανδημίας με τα δικαστήρια να έχουν επιστρέψει στη σχεδόν φυσιολογική τους λειτουργία, οι δικαστικοί υπάλληλοι επαναφέρουν το αίτημά τους για χορήγηση μέσων πρόληψης, που μέχρι σήμερα φτάνουν με το σταγονόμετρο κυρίως όμως για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε καθημερινή βάση στο Δικαστικό Μέγαρο, όπως είναι η θερμομέτρηση όλων των εισερχόμενων στο κτήριο.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Απορρίμματα στην Ήπειρο; Λίγα και μόνον από Κέρκυρα

  «Παγώνει» το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές στην Ήπειρο

  Πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ιωαννιτών

  Προχωρά η νέα γέφυρα στην Πλάκα

  Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

  «Λουκέτο» σε ΔΕΥΑ βάζει το υπ. Περιβάλλοντος!

  118 ΔΕΥΑ αναμένεται να κλείσουν πανελλαδικά

  Κονδύλια 118 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία

  Δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.