Πέμπτη 24.09.2020
More

  Λύση για τις Υπηρεσίες μέσα σε 3 με 5 χρόνια

  Με τη μετεγκατάσταση του Διοικητηρίου της Άρτας στο «Παπακώστα»

  Χρονικό ορίζοντα τριετίας στην καλύτερη και πενταετίας στη χειρότερη περίπτωση για την μετεγκατάσταση του Διοικητηρίου της Άρτας στο στρατόπεδο Παπακώστα, δίνει η ΠΕ Άρτας, μετά τη θετική εξέλιξη με την οριστικοποίηση της παραχώρησης έκτασης περίπου 12 στρεμμάτων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

  Η παραχώρηση οριστικοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας και ανακοινώθηκε επισήμως μετά τις υπογραφές από τους συναρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών κ.κ Παναγιωτόπουλο και Σταϊκούρα αντίστοιχα.

  Η προσπάθεια ετών, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς για μία οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΠΕ Άρτας βρήκε τη λύση του και γι’ αυτό εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους υπουργούς και τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, που «μπήκε μπροστά» σε αυτήν την διεκδίκηση.

  «Δυστυχώς εκτός από τα γραφειοκρατικά εμπόδια που πάντα υπάρχουν σε τέτοιες υποθέσεις, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την τεράστια αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Ψαθάς.

  Η παραχώρηση διευκρίνισε, αφορά ένα τμήμα του στρατοπέδου και όχι τη συνολική έκταση των 80 περίπου στρεμμάτων. Πρόσθεσε όμως πως υπάρχει η καλή διάθεση, ώστε αν υπάρχουν αντίστοιχα αιτήματα παραχώρησης έκτασης να εξεταστούν με τον ίδιο τρόπο από τα συναρμόδια υπουργεία.

  «Υπάρχει διαθέσιμος χώρος και για το πεδίο βολής του Στρατού, αλλά και για την παραχώρηση σε άλλους φορείς που ίσως ενδιαφέρονται να δώσουν λύση σε παρόμοια κτηριακά και λειτουργικά προβλήματα, όπως αυτά που αντιμετωπίζουμε εμείς, εδώ και χρόνια».

  Τέλος, ο κ. Ψαθάς σημείωσε, πως η κατάληξη της υπόθεσης αποτελεί και μία «απάντηση» στις συζητήσεις «καφενειακού» επιπέδου και χαρακτήρα που γίνονται όλα τα χρόνια στην Άρτα, αναφορικά με τις σχέσεις που έχουν οι αιρετοί με όσους μισθώνουν τα κτήρια στις δημόσιες υπηρεσίες.

  «Ήμασταν κι εμείς ένα μέρος του προβλήματος, αφού εδώ και χρόνια ακούγαμε τις ίδιες συζητήσεις σε επίπεδο καφενείου, ότι δεν προχωρά η διαδικασία γιατί τα έχουμε βρει με τους προύχοντες της Άρτας, αυτούς δηλαδή που νοικιάζουν κτήρια στις δημόσιες υπηρεσίες. Οι συζητήσεις αυτές δημιουργούσαν πάντα αρνητικό κλίμα και δηλητηρίαζαν την τοπική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Ψαθάς.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Απορρίμματα στην Ήπειρο; Λίγα και μόνον από Κέρκυρα

  «Παγώνει» το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές στην Ήπειρο

  Πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ιωαννιτών

  Προχωρά η νέα γέφυρα στην Πλάκα

  Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

  «Λουκέτο» σε ΔΕΥΑ βάζει το υπ. Περιβάλλοντος!

  118 ΔΕΥΑ αναμένεται να κλείσουν πανελλαδικά

  Κονδύλια 118 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία

  Δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.