Τρίτη 20.10.2020
More

  Αναγκαία η στήριξη του συστήματος Υγείας

  Κινητοποιήσεις των γιατρών για να ληφθούν μέτρα

  Η έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ίσως νωρίτερα από το αναμενόμενο, σε συνδυασμό με το ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος το διάστημα του καλοκαιριού για να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας και προετοιμασίας, είναι αρνητικές προϋποθέσεις για την αντοχή του συστήματος υγείας της χώρας.

  Ήδη, η πίεση που ασκείται σε επίπεδο Αττικής και στα νοσοκομεία αναφοράς είναι μεγάλη και η ανησυχία είναι δεδομένο, ότι εντείνεται για όσο διάστημα, η πανδημία εμφανίζει την ίδια ένταση και διασπορά.

  Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν την Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, στην οποία συμμετείχαν και γιατροί – μέλη της από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου. Τα προβλήματα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργ. Κιτσανού, που είναι η πίεση στο σύστημα υγείας, υπάρχουν όμως από την άλλη, επιμέρους γεωγραφικά χαρακτηριστικά σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

  Έτσι, είπε πως παρότι οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας ανταπεξήλθαν, όπως και η κοινωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αυτή εξελίσσεται ραγδαία και με δεδομένο, ότι δεν έγιναν όσα έπρεπε, το καλοκαίρι, η αντοχή του συστήματος ήδη αμφισβητείται.

  Ειδικότερη αναφορά έκανε έτσι, στο ΠΓΝΙ, που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς στην Ήπειρο για τη νοσηλεία ασθενών με covid -19.

  «Ενώ είχαμε συμφωνήσει στο ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, στην πράξη αυτό δεν έγινε. Είχαμε πει, ότι στα ΤΕΠ θα πρέπει να λειτουργήσει ξεχωριστό ιατρείο για covid για την υποδοχή των ασθενών ή των ύποπτων περιστατικών σε κοντέινερ και όχι σε σκηνές. Αυτές οι παρεμβάσεις έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί. Έγιναν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, όπως είχαμε ζητήσει και γι’ αυτό δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα, ούτε να είμαστε άδικοι. Το θέμα είναι, ότι ήρθαν οι νεοπροσληφθέντες και ανέλαβαν υπηρεσία σε διάφορες Κλινικές και όχι για την αντιμετώπιση του covid. Είναι τεράστια η ευθύνη και της διοίκησης και των διευθυντών των Κλινικών. Η διοίκηση του ΠΓΝΙ έχει δεσμευτεί, ότι εντός των επόμενων ημερών, αυτό θα αλλάξει και οι νεοπροσληφθέντες θα αναλάβουν κανονικά τα καθήκοντά τους, στους τομείς για τους οποίους προσελήφθησαν και όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη του συστήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Κιτσανού.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  20 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Τα 15 στα Γιάννενα

  Στα 667 ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα στη χώρα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ  

  Νέα κρούσματα σε σχολεία των Ιωαννίνων

  Σε εγρήγορση βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων σε σχολεία

  Μεγάλη και ανησυχητική η διασπορά στο Ν. Ιωαννίνων

  Σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.