Πέμπτη 09.12.2021
More

  Ανάγκη για αίμα ομάδας 0 θετικό

  Τι δήλωσε η διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας, Ελ. Ζερβού

  Δώστε αίμα, βοήθησε ένα συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

  Το μήνυμα ξεκάθαρο και απλό από την διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Ελευθερία Ζερβού.

  Η κα Ζερβού υποστηρίζει ότι τα πράγματα είναι καλύτερα μιας και πολλοί συμπολίτες μας το προηγούμενο διάστημα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν σε αιμοληψίες που έγιναν.

  Αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι ανάγκες είναι πολλές ειδικά για την ομάδα 0 θετικό. «Είμαστε σε καλό επίπεδο αλλά θέλουμε να είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση και να μην χρειάζεται να απευθύνουμε εκκλήσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες σε χειρουργεία ή άλλα έκτακτα περιστατικά» είπε η κα Ζερβού δίνοντας έτσι την εικόνα που υπάρχει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής μας.

  «Είναι δεκάδες οι συμπολίτες που χρειάζονται αίμα και για αυτό και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να υπάρχει αίμα και να καλύπτονται οι όποιες ανάγκες δημιουργούνται» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι στο ΠΓΝΙ είναι ξεχωριστή η είσοδος της αιμοδοσίας και ουδεμία σχέση έχει με άλλες κεντρικές εισόδους. Ωστόσο, και πάλι οι αιμοδότες δείχνουν να προτιμούν τις ανοικτές αιμολήψίες εκτός νοσοκομείου και για αυτό το λόγο προγραμματίζουν αιμοδοσία το Σάββατο το πρωί στα Παλιά σφαγεία.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ