Τετάρτη 27.10.2021
More

  Ράλι αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων

  «Αποτέλεσμα της ανόδου των διεθνών τιμών», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των πρατηριούχων

  Η άνοδος των διεθνών τιμών των καυσίμων, αλλά και της υψηλής φορολογίας, επηρεάζουν καθοριστικά τις τιμές στα καύσιμα κίνησης, σύμφωνα και με τον αντιπρόεδρο των πρατηριούχων, Θ. Παπαδόπουλο.

  Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην άνοδο της τιμής των καυσίμων που τις τελευταίες ημέρες «τραβούν την ανηφόρα» και αυτό γίνεται αισθητό στην τσέπη των καταναλωτών.

  Όπως εξηγεί στο Itv, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τις σημαντικές ανατιμήσεις που διαπιστώνουν τις τελευταίες ημέρες οι καταναλωτές στα καύσιμα. «Πολλοί καταναλωτές ρωτούν εάν οι αυξήσεις είναι συνέπεια των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αλλά δεν έχουν καμία σχέση οι τιμές των καυσίμων με τις καιρικές συνθήκες. Η τιμή τους διαμορφώνεται από την συνολική άνοδο των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου και δεν σχετίζεται με τους πρατηριούχους», ξεκαθαρίζει ο κ. Παπαδόπουλος ακολουθώντας και το κείμενο της ανακοίνωσης που έχει εκδώσει.

  Αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης

  Στο μεταξύ, ρωτήθηκε για την κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στο οποίο τις τελευταίες ημέρες και εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν παρουσίασε αύξηση της τάξης του 30% στη ζήτηση από πλευράς των καταναλωτών.

  «Υπήρξε αύξηση στη ζήτηση από πλευράς των καταναλωτών και πήγαμε κάποιες ποσότητες. Επίσης, εξαιτίας της πρόβλεψης για την κακοκαιρία πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν και να γεμίσουν τις δεξαμενές πετρελαίου», ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να φροντίζουν στην αρχή της παραλαβής να καθαρίζουν τον λέβητα και να κάνουν όλα τα απαιτούμενα ώστε να αφενός να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα και να εξοικονομούν καύσιμο.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ