Παρασκευή 15.10.2021
More

  Ανακλήθηκαν οι άδειες στην Πυροσβεστική

  Πυροσβέστες και οχήματα από την Ήπειρο επιχειρούν στη Μεσσηνία

  Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής για όσο διάστημα χρειαστεί έχει τεθεί το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλη τη χώρα, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιών με τον δείκτη να είναι ιδιαίτερα αυξημένος και για την Ήπειρο, για σήμερα Τετάρτη και λιγότερο για αύριο Πέμπτη.

  Η τεράστια πυρκαγιά στην Αττική και οι άλλες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Μεσσηνία, Εύβοια και αλλού έχουν κινητοποιήσει το σύνολο του μηχανισμού της Πυροσβεστικής, με το αρχηγείο να έχει ανακαλέσει το σύνολο των αδειών. Στην Ήπειρο μέχρι αυτή τη στιγμή, το πρωί της Τετάρτης, η εικόνα είναι καλή, χωρίς πυρκαγιές εδώ και αρκετές ημέρες, όμως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και γίνονται αυστηρές και συνεχείς συστάσεις για την αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως έγινε την Κυριακή στην Κληματιά με τις εργασίες ενός 68χρονου στα μελίσσια. Το βράδυ της Τρίτης από άγνωστη αιτία προκλήθηκε πυρκαγιά σε μία ρεματιά στην περιοχή της Καστρίτσας, η οποία όμως κατασβέστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

  Από την Ήπειρο έχουν διατεθεί δυνάμεις, προσωπικό και μέσα για την ενίσχυση δυνάμεων σε άλλες περιοχές και συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης παραμένουν εκτός Ηπείρου, συνολικά 5 οχήματα, τα δύο εκ των οποίων στη Μεσσηνία και άλλα τρία στην περιοχή του Αιγίου, όπου βέβαια δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο από την Κυριακή.

  Επίσης στην ίδια περιοχή βρίσκεται μία ομάδα πεζοπόρου και μία ακόμη ομάδα πεζοπόρου βρίσκεται στη Δεσκάτη Γρεβενών από την Τρίτη.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ