Πέμπτη 28.05.2020
More

  Ανακοίνωση του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α για τη δωρεά του Ιδρύματος «Open Society Foundation»

  Ανακοίνωσε εξέδωσε ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. σχετικά με τη δωρεά που έλαβε από το Ίδρυμα «Open Society Foundation», ύψους 50.000 δολ. Αμερικής, στα πλαίσια των έκτακτων αναγκών της περιόδου που βιώνουμε.

  Η ανακοίνωση αναλυτικά:

  «Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. από την πρώτη μέρα της έκτακτης κατάστασης με τη πανδημία του COVID-19 είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις που έχει και επιχειρώντας να βρίσκεται δίπλα σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

  Έτσι συμμετέχει στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης που συστήθηκε με Απόφαση του Δημάρχου κ. Μωυσή Ελισάφ, για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι ηλικιωμένοι αλλά και άλλοι συνδημότες μας.

  Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και είναι σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο 15420, όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τις ανάγκες τους και ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. μαζί με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών τις καταγράφουν, τις αξιολογούν και μεριμνούν να ανταποκριθούν στο μέγιστο βαθμό.

  Ταυτόχρονα ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. συνεχίζει την λειτουργία των δομών του, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Υπνωτήριο Αστέγων, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, το Κέντρο Κοινότητας, το Κ.Η.Φ.Η. και φυσικά το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

  Πριν από μία εβδομάδα ενημερωθήκαμε ότι μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Μωυσή Ελισάφ, υπάρχει θετική ανταπόκριση του Ιδρύματος «Open Society Foundation» για δωρεά 50.000,00 δολ.Αμερικής στον Ο .Κ.Π.Α.Π.Α. στα πλαίσια των έκτακτων αναγκών της περιόδου και με συγκεκριμένους στόχους.

  Όπως οφείλαμε και όπως όλοι θα έκαναν σε μία αντίστοιχη περίπτωση προχωρήσαμε στη διαδικασία του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. δια περιφοράς, η όποια έγινε και με ομόφωνη απόφασή του αποδέχτηκε την δωρεά.

  Μόλις τα χρήματα αυτά πιστωθούν στον λογαριασμό του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. θα γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπεται με απόλυτη διαφάνεια και τήρησης των κανόνων της λειτουργίας του νομικού μας προσώπου., δηλαδή αναμόρφωση προϋπολογισμού, αποδοχή και έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο, έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών και έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας.

  Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες ανάγκες που έχουν να κάνουν με τρόφιμα, φάρμακα, υπερωρίες προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας και μέσα μετακίνησης. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως δέσμευση για οτιδήποτε άλλο, όπως υπαινίχθησαν οι Δημοτικές Παρατάξεις με σχετικές τους ανακοινώσεις για το θέμα αυτό.

  Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας για στήριξη όσων έχουν ανάγκη με την βοήθεια όλου του προσωπικού όλων των δομών του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α .

  Όσοι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι δικαίωμα τους να το κάνουν. Εμείς δεν θα μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης με κανέναν. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας. Στο τέλος όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  Πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ ο Αντώνης Μπέζας

  Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αναλαμβάνει ο Αντώνης Μπέζας, πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.