Παρασκευή 27.11.2020
More

  Αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο

  Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο έως τις 31 Αυγούστου.

  Την απόφαση αναστολής του συνόλου των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στα όρια της Ηπείρου, μέχρι τις 31 Αυγούστου, δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης η περιφέρεια Ηπείρου. Η απόφαση υπαγορεύθηκε ουσιαστικά από την επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού και τη συμβολή όλων στην κοινή προσπάθεια περιορισμού της διάδοσής του.

  Έτσι, «για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας υπαλλήλων και πολιτών, και κατόπιν συνεννόησης του περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  κ. Ν. Χαρδαλιά, με απόφαση (Αριθμ. Πρωτ. 110847/755) που υπέγραψε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτριος Μαυρογιώργος, από χθες 19 έως και την 31η Αυγούστου 2020, αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

  Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, στους Δήμους, στην ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

  Είναι δεδομένο βέβαια, πως έτσι κι αλλιώς, με την απαγόρευση των παραδοσιακών πανηγυριών που ισχύει για όλη τη θερινή περίοδο, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ερχόμενου διαστήματος μέχρι το τέλος του μήνα είναι εξαιρετικά λίγες και περιορίζονται σε κάποιες προβολές θερινού κινηματογράφου, σε κάποιες θεατρικές παραστάσεις ή συναυλίες, το σύνολο των οποίων όμως ακυρώνεται. Μένει να διευκρινιστεί ωστόσο τις προσεχείς ημέρες εάν στην απόφαση αναστολής των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνονται και κάποιες εκδηλώσεις που δεν έχουν πολιτιστικό περιεχόμενο, όπως είναι για παράδειγμα η ετήσια εκδήλωση τιμής στη μνήμη των εκτελεσθέντων στην «υπόθεση Πρίντζου» που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, ο δήμος Ιωαννιτών.

  ΠΕΔ, ΠΚΔΙ και ΔΗΠΕΘΕ

  Το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών πάντως με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως σε εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, αναστέλλει το σύνολο των εκδηλώσεών του μέχρι τις 31 Αυγούστου.

  Επίσης, η ΠΕΔ Ηπείρου ανακοινώνει ότι, ύστερα από συνεννόηση με τους δημάρχους Φιλιατών και Πρέβεζας, τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και κατόπιν της σχετικής απόφασης του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, αναστέλλονται  οι προγραμματισμένες για τις 21, 22 ,23 Αυγούστου 2020, Δράσεις για τον Πολιτισμό – μουσικές εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους (Γιτάνων, Δωδώνης και Νικόπολης), λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας.

  Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων επίσης ανακοίνωσε, ότι αναστέλλει το σύνολο των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του μέχρι το τέλος του μήνα.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ραντεβού στις 11 Δεκεμβρίου για τους Ηπειρώτες

  Σε ΦΕΚ το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

  Αγώνας δρόμου για την πρόσβαση όλων των μαθητών

  Αναζητούνται λύσεις για συνδέσεις και συσκευές

  Πιο κοντά στην αποχέτευση Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

  Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αποχέτευσης Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου

  Όταν η απεργία συνάντησε τους… αστυνομικούς ελέγχους

  Με μέτρα πρόληψης και χωρίς συγκεντρώσεις οι αντιπροσωπείες των σωματείων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.