Τρίτη 20.10.2020
More

  Ανεπαρκής έλεγχος για κορωνοϊό λόγω της έλλειψης τεστ

  Στην έλλειψη τεστ για έλεγχο κορωνοϊού αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης, Γ. Πρέντζας

  Αναφορικά με το κρούσμα που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες σε τμήμα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, είπε πως υπήρξε αντιφατική διαχείριση της κατάστασης, καθώς όπως υποστηρίζει, δεν υπεβλήθησαν σε τεστ όλα τα άτομα του εργασιακού περιβάλλοντος του ασθενούς, γεγονός που οφείλεται στην ανεπάρκεια των τεστ, αλλά δεν δικαιολογεί την απουσία ελέγχου.

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο σημερινό κρούσμα κορωνοϊού, εντός της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

  Με αφορμή το κρούσμα, ο κ. Πρέντζας ανέδειξε άλλα προβλήματα που υπάρχουν, όπως η έλλειψη παθολόγων, η λειτουργία των ΤΕΠ, γεμάτες κλινικές.

  «Υπάρχουν πολλά προβλήματα και πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν τα κοντέινερ που μας έχουν υποσχεθεί. Υπάρχει πρόβλημα συνολικό στις δομές της Υγείας. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν υποδομές και προσωπικό. Η ατομική ευθύνη χωρίς οργανωμένο σύστημα είναι απλά μια ρουκέτα. Έχουμε μπει στο δεύτερο κύμα και τα προβλήματα είναι πολλά, ειδικά στο ΠΓΝΙ που είναι κέντρο αναφοράς κορωνοϊού. Κουνάμε το δάχτυλο και στους τοπικούς φορείς», κατέληξε ο κ. Πρεντζας, καλώντας τους τοπικούς άρχοντες να κατανοήσουν τη σοβαρότητα  της κατάστασης.

  «Όλοι όσοι έρχονται να κάνουν τεστ πριν την εισαγωγή τους, η πλατφόρμα πρέπει να είναι άμεση.  Να υπάρξει η ανάλογη στήριξη για να μη «μπουκώνει» το νοσοκομείο.

  Τέλος, πρότεινε τη δημιουργία ενός ΤΕΠ, το οποίο θα είναι αποκλειστικά διαμορφωμένο για τον κορωνοϊό, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εφεδρείες προσωπικού, όπως είπε, και αυτό είναι πρόβλημα γιατί μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ, οι εργαζόμενοι γυρίζουν στη δουλειά τους χωρίς να γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή όχι. «Χρειάζονται όροι και προϋποθέσεις», κατέληξε ο κ. Πρεντζας

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  20 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Τα 15 στα Γιάννενα

  Στα 667 ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα στη χώρα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ  

  Νέα κρούσματα σε σχολεία των Ιωαννίνων

  Σε εγρήγορση βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων σε σχολεία

  Μεγάλη και ανησυχητική η διασπορά στο Ν. Ιωαννίνων

  Σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.