Τρίτη 28.05.2024
More

  Ανεξάρτητος: Υποβαθμισμένη η κυβερνητική εκπροσώπηση στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια

  Τα 109α Ελευθέρια, γιορτάζει η πόλη των Ιωαννίνων

  Τα 109α Ελευθέρια, γιορτάζει η πόλη των Ιωαννίνων, με μια σειρά από εκδηλώσεις που θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

  Ωστόσο και φέτος, όπως και πέρυσι, προκύπτει ένα μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση, η οποία προέβη στο ίδιο ακριβώς θεσμικό ατόπημα. Συγκεκριμένα, παρότι τις εκδηλώσεις τιμούν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης που έχει τη σχετική αρμοδιότητα του ορισμού του εκπροσώπου της Κυβέρνησης στα «Ελευθέρια» υποβάθμισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εκπροσώπησή της – επομένως και την επέτειο – ορίζοντάς την, σε επίπεδο Υφυπουργού.

  Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε επετειακές εκδηλώσεις αντίστοιχου χαρακτήρα, ειδικά δε σε εκείνες στις οποίες παρίσταται και τιμά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβερνητική εκπροσώπηση, είθισται να είναι επίσης σε υψηλό επίπεδο, ήτοι με τον Υπουργό ή τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό σίγουρα με τον Υπουργό κάποιου άλλου υπουργείου.

  Ωστόσο, και φέτος η Κυβέρνηση όρισε ως εκπρόσωπό της, όπως και πέρυσι, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Γεώρ. Αμυρά, που τυγχάνει και βουλευτής Ιωαννίνων και που – λογικά πάντα – θα παρίστατο ούτως ή άλλως, στις επετειακές εκδηλώσεις στην εκλογική του περιφέρεια.

  Σε κάθε περίπτωση η λανθασμένη εντύπωση που δίνει η Κυβέρνηση με την υποβαθμισμένη εκπροσώπησή της στα «Ελευθέρια» της πόλης, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στους τοπικούς φορείς, ενώ ατύπως έχει εκφραστεί και δυσαρέσκεια σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

  Η απόφαση αποτελεί θεσμικό ατόπημα και έχει να κάνει ξεκάθαρα με την υποβάθμιση της κυβερνητικής εκπροσώπησης, σε εκδηλώσεις τις οποίες τιμούν οι δύο εκ των τριών εκπρόσωποι των ανώτατων αξιωμάτων του Πολιτεύματος και όχι με τον Υφυπουργό κ. Αμυρά, ο οποίος πράγματι έχει εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση και σε άλλες εκδηλώσεις.

   

  «Α»

  Sourceanex.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ