Πέμπτη 21.01.2021
More

  Ανησυχία από τα κρούσματα σε στρατιώτες

  Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές και οι φορείς, που υπενθυμίζουν την απόλυτη ανάγκη τήρησης των μέτρων από το σύνολο των πολιτών

  Έντονη και απολύτως δικαιολογημένη είναι η ανησυχία που προκάλεσε η επιβεβαίωση δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ νεοσυλλέκτων στρατιωτών στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου στο Πέραμα.

  Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής δεν υπήρχε σαφής και επίσημη διευκρίνιση για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με δεδομένο, ότι διαρροές από την 6η ΥΠΕ ανέφεραν το πρωί, πως έχουν επιβεβαιωθεί 31 κρούσματα, ενώ η ανακοίνωση της περιφέρειας Ηπείρου, παρουσιάζει συνοπτικά έναν αριθμό 26 κρουσμάτων.

  Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί καθώς αφενός φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη διασπορά εντός του στρατοπέδου, κάτι που εξηγείται από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και αφετέρου, πως καλύτερη εικόνα θα διαμορφωθεί την προσεχή Δευτέρα, όταν και αναμένονται επαναληπτικά τεστ στο στρατόπεδο.

  Οι θετικοί στον covid-19 στρατιώτες έχουν απομονωθεί, ενώ μέχρι και χθες εμφάνιζαν ήπια συμπτωματολογία, αλλά παρακολουθούνται διαρκώς.

  Η νέα αυτή συρροή κρουσμάτων στην περιοχή, σχεδόν ένα μήνα μετά τις συρροές σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων, και ενώ η κατάσταση στα Ιωάννινα έχει αποκλιμακωθεί σημαντικά, θέτει εκ νέου σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές και τους υπόλοιπους φορείς, που υπενθυμίζουν την απόλυτη ανάγκη τήρησης των μέτρων από το σύνολο των πολιτών.

  Το ιστορικό, κατά την περιφερειακή αρχή

  Σε αντίθεση με κάποιες διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας από μέσα ενημέρωσης της αχαϊκής πρωτεύουσας, όπου και η έδρα της 6ης ΥΠΕ που προφανώς έχουν άμεση πρόσβαση και ενημέρωση από «πρώτο χέρι» από τον διοικητή κ. Καρβέλη, η ενημέρωση στα Γιάννενα έγινε από την περιφέρεια Ηπείρου, που σε ανακοίνωσή της, αναφέρει, πως το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τρίτης

  «Το πρωί της επόμενης ημέρας (Τετάρτη 25 Νοεμβρίου) από τη Διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. Ο περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε διαδοχικές επικοινωνίες με τη διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας και την πολιτική ηγεσία που εμπλέκεται στη διαχείριση της πανδημίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια διενέργειας ελέγχων από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η 6η ΥΠΕ.

  Χθες (σ.σ προχθές) Πέμπτη διενεργήθηκαν rapid tests από τα οποία προέκυψαν 19 θετικά δείγματα – τα οποία επιβεβαιώθηκαν και με μοριακό έλεγχο – ενώ άλλα 6 θετικά προέκυψαν από άλλους μοριακούς ελέγχους. Οι προσβληθέντες έχουν ήπια – μέχρι τώρα – συμπτώματα.

  Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ήδη τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος σε συνεργασία με τις στρατιωτικές αρχές. Οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

  Επισημαίνεται ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχει άριστη συνεργασία με τη διοίκηση της 8ης Μ/Π ΤΑΞ και του στρατοπέδου «Κατσιμήτρου», τόσο για τη διενέργεια των ελέγχων, όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν άλλων ζητημάτων που προκύψουν.

  Τέλος για μια ακόμη φορά ο περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απευθύνει έκκληση στους υπευθύνους των κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι χειρίζονται αποκλειστικά το ζήτημα των ελέγχων για κορωνοϊό, να προχωρούν σε όσο το δυνατόν συχνότερους και με μαζικότητα ελέγχους και να μεριμνούν, ώστε όσοι φιλοξενούμενοι εντοπίζονται θετικοί να τηρούν σε απόλυτο βαθμό τους προβλεπόμενους περιορισμούς, προκειμένου να μη διασπείρεται ο ιός στην κοινότητα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ