Παρασκευή 31.03.2023
More

  Ανησυχία για τις επιπτώσεις στον τουρισμό της Ηπείρου

  Στάση αναμονής για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και πόσο αυτές θα επηρεάσουν τον κλάδο του τουρισμού ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, κρατούν οι επιχειρηματίες του κλάδου στην Ήπειρο. 

  Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αυξάνονται σταδιακά, όπως και η ανησυχία, το ενδεχόμενο να προκληθούν κραδασμοί στον ευαίσθητο τομέα της οικονομίας που είναι ο τουρισμός, έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές και τους επαγγελματίες, αν και προς το παρόν, δεν υπάρχουν ακυρώσεις στο επίπεδο των προκρατήσεων για τη θερινή σεζόν. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού στην Ήπειρο Στρ. Ιωάννου, τονίζοντας, ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχτεί περιοχές, όπως η Σαντορίνη, αλλά και περιοχές στις οποίες ελλιμενίζονται κρουαζιερόπλοια, που δέχονται μεγάλο όγκο επισκεπτών από την Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες.

  «Αυτό δε σημαίνει όμως, ότι πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά τηρούμε στάση αναμονής για να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση», σημείωσε ο κ. Ιωάννου, που κάλεσε τους επιχειρηματίες του κλάδου να είναι περισσότερο ευέλικτο σε επιμέρους ζητήματα, ειδικά αυτή την περίοδο.

  «Θεωρώ, ότι θα πρέπει να γίνεται μία διαφορετική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων τη δεδομένη χρονική στιγμή, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για όλους. Για παράδειγμα οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι πιο ευέλικτοι με τις ακυρώσεις και να επιστρέφουν τις προκαταβολές, γιατί η κατάσταση μεταβάλλεται μέρα με την ημέρα και είναι φυσιολογικό, να προκύπτουν ακυρώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Στήριξη στους τοπικούς μύθους

  Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, με την Περιφέρεια Ηπείρου να ζητά, όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου από το υπ. Τουρισμού, να ενισχύσει τη διαφημιστική καμπάνια για τη νέα χρονιά, ενσωματώνοντας τους μύθους που συνοδεύουν κάθε περιοχή, όπως για παράδειγμα τους μύθους για το Νεκρομαντείο, τον Αχέροντα και τις πύλες του Άδη, σε έναν συνολικότερο συνδυασμό με τις Πολιτιστικές Διαδρομές των αρχαίων θεάτρων.

  «Υπήρξε θετική αποδοχή από τον υπουργό και θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Ζητήσαμε επίσης από το υπουργείο, αν και η Ήπειρος προχωρά με διπλάσιο ρυθμό αύξησης στην επσικεψιμότητα από το μέσο όρο άλλων περιοχών της Ελλάδας, να ενισχυθεί περισσότερο, μαζί με άλλες περιφέρειες, ώστε να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγουμένων περιόδων και να κερδίσει το μερίδιο που της αναλογεί από την συνολική επισκεψιμότητα της χώρας», κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ