Παρασκευή 19.08.2022
More

  «Άνοιξε» ξανά η ΜΕΛ με τέσσερις ασθενείς

  Σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα η χρήση της κανονικής άδειας του προσωπικού

  Τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη ΜΕΛ του νοσοκομείου Χατζηκώστα και είναι οι πρώτοι μετά από διάστημα δύο και πλέον εβδομάδων, στο οποίο δεν υπήρχε κανείς ασθενής.

  Η αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο όμως, αλλά και πανελλαδικά, ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει ξανά σε αύξηση των νοσηλειών, έστω κι αν όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Χατζηκώστα Κων. Καλαμπόκας, υπάρχει μία αντιστροφή της κατάστασης σε σχέση με το χειμώνα. Τη δύσκολη περίοδο του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και ακόμη περισσότερο το δίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, και τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων χρειάστηκε να νοσηλεύσουν δεκάδες ασθενείς, με πολύ λιγότερες καταγραφές κρουσμάτων στην περιοχή, από τις σημερινές. Έτσι φαίνεται, όπως επισήμανε ο κ. Καλαμπόκας πως ρόλο έχει παίξει σίγουρα η εμβολιαστική κάλυψη μεγάλου τμήματος του πληθυσμού και ίσως και το ότι οι νέες μεταλλάξεις παρότι περισσότερο μεταδοτικές από τις προηγούμενες, δε φαίνεται να είναι το ίδιο επιθετικές ως προς τη νόσηση.

  Ο κ. Καλαμπόκας μιλώντας στο ITVαπηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό όσο γίνεται περισσότερων ατόμων, όλων των ηλικιακών ομάδων.

  Η εμβολιαστική κάλυψη στο Χατζηκώστα

  Η εμβολιαστική κάλυψη στο προσωπικό του νοσοκομείου Χατζηκώστα είναι στο 91% του ιατρικού προσωπικού, στο 81% του νοσηλευτικού προσωπικού και στο 78% του διοικητικού προσωπικού.

  Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς ο κ. Καλαμπόκας υποστήριξε, ότι κάθε μορφή επιβολής προκαλεί αντιδράσεις, όμως στην περίπτωση του εμβολιασμού, «θα έπρεπε, εθελοντικά, να είχαμε ήδη ολοκληρώσει όλοι οι υγειονομικοί τον εμβολιασμό και να μη χρειάζεται η επιβολή τέτοιων μέτρων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Τέλος, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στο Χατζηκώστα έχουν αρχίσει να κάνουν χρήση των κανονικών τους αδειών, με την λειτουργία του νοσοκομείου, όπως τόνισε ο κ. Καλαμπόκας, να έχει ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ