Δευτέρα 15.08.2022
More

  Ανταποκρίθηκε το ΕΚΑΒ στις αυξημένες ανάγκες

  Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανταποκρίθηκαν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα τις προηγούμενες ημέρες

  Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανταποκρίθηκαν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα τις προηγούμενες ημέρες από το περασμένο Σάββατο μέχρι και την Πέμπτη, στην αυξημένη ανάγκη, που δημιούργησε η συρροή κρουσμάτων στον ιδιωτικό Οίκο Ευγηρίας στην Πεδινή.

  Οι διακομιδές 46 συνολικά ηλικιωμένων, επιβεβαιωμένων μάλιστα κρουσμάτων covid-19, ολοκληρώθηκαν προς τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και προς Φιλιάτες και Κέρκυρα, μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους και κυρίως με την απόλυτη τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ανέφερε ο διευθυντής της 7ης περιφέρειας του ΕΚΑΒ.

  Ο κ. Τσοβίλης τόνισε, ότι η δυσκολία σε τέτοιες περιπτώσεις συρροών κρουσμάτων και μαζικών διακομιδών, έγκειται στο ότι παράλληλα θα πρέπει να εκτελείται και το υπόλοιπο έργο του ΕΚΑΒ, με τα διακομιδές έκτακτων περιστατικών, αλλά και τις διακομιδές ασθενών που παίρνουν εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

  «Το ευτύχημα είναι, ότι όλα πήγαν καλά και δε δημιουργήθηκαν προβλήματα εκτός από την τεράστια πίεση που αντιμετώπισε η υπηρεσία. Τα πληρώματα όμως τα κατάφεραν περίφημα, όπως έχουν κάνει από την αρχή της πανδημίας με όλα τα περιστατικά covid που χρειάστηκε να διακομίσουμε», ανέφερε ο κ. Τσοβίλης.

  Τρεις ακόμα

  Το ΕΚΑΒ ωστόσο κλήθηκε να προχωρήσει και χθες σε διακομιδές από την ίδια δομή, αφού τρεις τουλάχιστον από τους 10 ηλικιωμένους που ήταν αρνητικοί στον ιό και παρέμειναν στη δομή, εμφάνισαν συμπτώματα χθες και χρειάστηκε να διακομιστούν και αυτοί στα νοσοκομεία για νοσηλεία και παρακολούθησε. Μέχρι αργά το απόγευμα πάντως εκκρεμούσαν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, για να διαπιστωθεί εάν έχουν νοσήσει και αυτοί από τον ιό, που θεωρείται άλλωστε το πιθανότερο.

  Παράλληλα, κανονικά λειτουργεί η βάση αεροδιακομιδών του Ακτίου αν και μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να γίνουν αεροδιακομιδές ασθενών covid από κάποια περιοχή της Δυτ. Ελλάδας σε νοσοκομείο αναφοράς.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ