Τρίτη 03.08.2021
More

  Αντιδράσεις για τη στάση της Αστυνομίας

  Από ΚΚΕ (Μ-Λ) και ΝΑΡ

  Για μία κατάσταση που όμοιά της δεν έχει προηγούμενο τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στα Γιάννενα κάνουν λόγο συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων, αναφερόμενοι στην ένταση και την ισχυρή αστυνομική παρουσία από τις 17 Νοεμβρίου και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Δομπόλη μέχρι και την απεργία της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου.

  Από το ΚΚΕ (μ-λ) ο Χρήστος Μπούτσορας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, έκανε λόγο για μία καλοσκηνοθετημένη παράσταση με εντολή της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με την Αστυνομία, ώστε να περάσει χωρίς αντιδράσεις και φωνές διαμαρτυρίας το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που καταργεί κατοχυρωμένα δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. «Εκτός από την κατάργηση του 8ωρου, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, η Αστυνομία έδρασε με προβοκατόρικο τρόπο την Πέμπτη, κάνοντας δεκάδες προσαγωγές και επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα», τόνισε ο κ. Μπούτσορας.

  Η Λίνα Νέζου από το ΝΑΡ – Κομμουνιστική Απελευθέρωση από την πλευρά της, τόνισε, ότι παρά την τρομοκρατία από τις δυνάμεις καταστολής, το εργατικό κίνημα έστειλε μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης στα σχέδια της κυβέρνησης.

  «Η πορεία πραγματοποιήθηκε και ήταν μαχητική μέχρι που οι δυνάμεις καταστολής, επενέβησαν, με αποτέλεσμα να έχουμε τραυματισμούς, συλλήψεις, προσαγωγές και πρόστιμα που επιβάλλονταν αυθαίρετα», ανέφερε η Λ. Νέζου.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ