Δευτέρα 26.02.2024
More

  Αντιδράσεις στον νέο νόμο για τις διαδηλώσεις

  Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης αντίστοιχα για τον τρόπο με τον οποίο θα είναι εφικτό να πραγματοποιούνται οι διαδηλώσεις, ώστε να μην δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, αποτελούν ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

  Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο, που προβλέπει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο προκηρύσσονται οι απεργίες από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων και οργανώσεων και όχι από τις διοικήσεις τους, οι συνδικαλιστές εκτιμούν, ότι η κυβέρνηση ανοίγει ένα νέο μέτωπο που θα τους βρει όμως απέναντι με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Έξαρχος σε χθεσινές του δηλώσεις, ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης και του συστήματος είναι να τρομοκρατήσουν και να ποδηγετήσουν το εργατικό κίνημα για να προωθήσουν τα αντεργατικά τους μέτρα και τις αντίστοιχες πολιτικές.

  «Το εργατικό κίνημα έχει βρεθεί πολλές φορές μπροστά στην καταστολή, τις απαγορεύσεις, τις διώξεις και τις καταδίκες. Δεν υποχώρησε, δε συμβιβάστηκε, δε φοβήθηκε. Με τους αγώνες του, το ταξικό προσανατολισμό και περιεχόμενό τους, αντιμετώπισε όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κεφαλαίου, των κομμάτων και των κυβερνήσεών του. Έτσι και τώρα, δεν θα επιτρέψει οι αγώνες των εργαζομένων ούτε στον γύψο να μπουν, ούτε κάτω από τον έλεγχο των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Έξαρχος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ