Παρασκευή 14.06.2024
More

  Ζημιές από τις εργασίες καθαρισμού για τα καλάμια

  Για να απομακρύνουν τα καλάμια που έβγαλε ο δυνατός άνεμος τις προηγούμενες ημέρες στο παραλίμνιο, κλήθηκαν τα συνεργεία του εργοταξίου του δήμου Ιωαννιτών, άφησαν όμως πίσω τους, εκτεταμένες καταστροφές στα κράσπεδα στο παρκάκι της πλατείας Μαβίλη.

  Μία εικόνα που σαφώς δεν τιμά τους εργαζόμενους που έχουν την ευθύνη για τις καταστροφές, την ίδια την υπηρεσία που οφείλει να τις αποκαταστήσει άμεσα, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και προσβολή στην κοινή λογική και τη νοημοσύνη κάθε πολίτη.

  Ο δυνατός άνεμος μετά την Πρωτοχρονιά και το Σαββατοκύριακο είχε ως αποτέλεσμα, η παραλίμνια περιοχή, να γεμίσει από καλάμια, που ξέβρασε η Παμβώτιδα. Έτσι, το Σαββατοκύριακο και νωρίς το πρωί της Δευτέρας, συνεργεία του εργοταξίου κλήθηκαν να απομακρύνουν τα καλάμια και να καθαρίσουν την πλατεία Μαβίλη και το παραλίμνιο, ενόψει και της τελετής του αγιασμού των υδάτων, τα Θεοφάνεια.

  Όπως φαίνεται όμως και στα πλάνα που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός του ITV, οι εργασίες δεν έγιναν και με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, με αποτέλεσμα τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν, να καταστρέψουν τα κράσπεδα σε διάφορα σημεία, πίσω από την πλατεία Μαβίλη.

  Το εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών οφείλει να κινηθεί άμεσα για να αποκαταστήσει τις ζημιές, να αναζητήσει τις αιτίες και ενδεχομένως τους υπαίτιους πρόκλησης αυτών και να διασφαλίσει στο μέτρο του δυνατού, ότι παρόμοιες εικόνες δε θα επαναληφθούν στο μέλλον.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ