Πέμπτη 17.06.2021
More

  Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στον Αναπτυξιακό Οργανισμό

  Θέσεις μάχης παίρνουν οι εργαζόμενοι στον Σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων απέναντι στη δημοτική αρχή στον δήμο Ιωαννιτών

  Θέσεις μάχης παίρνουν οι εργαζόμενοι στον Σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων απέναντι στη δημοτική αρχή στον δήμο Ιωαννιτών και στην προοπτική επαναφοράς της πρότασης σύστασης του Αναπτυξιακού Οργανισμού σε συνεργασία με τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, που ήδη έχει λάβει τη θετική απόφαση του δημ. συμβουλίου.

  Η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σύστασης των Οργανισμών αυτών με απόφαση πλέον των Οικονομικών Επιτροπών και όχι των δημοτικών συμβουλίων έχει ήδη αξιοποιηθεί από διάφορους δήμους ανά τη χώρα, κάτι που ο Σύλλογος εκτιμά, ότι θα γίνει και στην περίπτωση των δήμων Ιωαννιτών και Βορ. Τζουμέρκων.

  Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Τίνα Ζέκα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός θα συμπληρώνεται από εργαζόμενους με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, με απώτερο στόχο την υποκατάσταση αρχικά και την αντικατάσταση στη συνέχεια του συνόλου των αρμοδιοτήτων των δημοτικών υπηρεσιών.

  «Είτε με το καρότο των υψηλών μισθών είτε με το μαστίγιο των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα διασφαλιστεί ότι οι παρα-υπηρεσίες του Αναπτυξιακού Οργανισμού δεν θα λογοδοτούν σε κανένα παρά μόνο στο διοικητικό συμβούλιο, επαναφέροντας τις πρακτικές των αμαρτωλών αναπτυξιακών επιχειρήσεων που ζήσαμε και παλιότερα στον δήμο Ιωαννιτών για τις οποίες ακόμα πληρώνουν οι Γιαννιώτες.

  Οι εργαζόμενοι του δήμου μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για προσλήψεις μονίμου προσωπικού, αφού όποια δημοτική υπηρεσία δεν θα μπορεί πλέον να ασκήσει τις αρμοδιότητές της, αυτές θα παραχωρούνται στον Αναπτυξιακό Οργανισμό», ανέφερε η κα Ζέκα.

  Καταγγελία για το δήμο Μετσόβου

  Η αντιπαράθεση πάντως μεταξύ Συλλόγου ΟΤΑ και δήμου Μετσόβου καλά κρατεί, αφού η κα Ζέκα κατήγγειλε χθες, ότι με απόφαση του ΝΠ του δήμου, δόθηκε εντολή σε εργαζόμενους, που δεν έχουν αντικείμενο αυτήν την περίοδο, λόγω του ότι οι δομές προσχολικής αγωγής είναι κλειστές, πλέον και για τις ημέρες του Πάσχα, ώστε να αναλάβουν καθήκοντα σε άλλες υπηρεσίες του δήμου.

  Έκανε λόγο μάλιστα για τιμωρητική διάθεση του δήμου και του Νομικού Προσώπου απέναντι στους εργαζόμενους, που διεκδίκησαν και κέρδισαν τους προηγούμενους μήνες την έγκαιρη πληρωμή τους, μετά τις πολύμηνες καθυστερήσεις.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ