Τετάρτη 16.06.2021
More

  Στο επίκεντρο ενεργειακά θέματα των ξενοδοχείων

  Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της βουλευτού Ιωαννίνων Μαρίας Κεφάλα και του Δ.Σ. της  Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

  Την προηγούμενη Πέμπτη έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της βουλευτού Ιωαννίνων Μαρίας Κεφάλα και του Δ.Σ. της  Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, με σκοπό την συζήτηση και ανάλυση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων και την επανέναρξη του τουρισμού.

  Αφορμή για αυτή την συνάντηση υπήρξε η συνάντηση της κ. Κεφάλα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Τσάκα και τις εξελίξεις στην έλευση του φυσικού αερίου, καθώς η μείωση του ενεργειακού κόστους είναι ένα καίριο θέμα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού στην προσπάθεια τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και φιλικές προς το περιβάλλον, όπως αναφέρει η Ένωση.

  Από την πλευρά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων ανέπτυξε διεξοδικά μια σειρά από θέματα που απασχολούν τον κλάδο, εν όψει και της επανέναρξης του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

  Αναλύθηκε το επικείμενο Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης των Ξενοδοχείων που πρόκειται να προκηρυχθεί το προσεχές διάστημα και το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση του ενεργειακού κόστους, οι κρατικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί αλλά και αυτές που έχουν δημοσιευθεί ότι θα δοθούν, το επικείμενο νομοσχέδιο για την σύσταση Οργανισμών Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τουρισμού, τα μεγάλα έργα υποδομών που χρειάζεται η περιοχή μας, καθώς και επιμέρους ζητήματα συγκεκριμένων περιοχών τα οποία πρέπει να διευθετηθούν για την ανάδειξη του προορισμού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ