Τρίτη 27.10.2020
More

  Απευθείας χρηματοδότηση Επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Ηπείρου

  Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δ. Δημητρίου προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη

  Επιστολή στον περιφερειάρχη Ηπείρου απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δ. Δημητρίου με την οποία ζητά τη στήριξη της Περιφέρειας για άμεση ρευστότητα των τοπικών επιχειρησέων.

  Όπως αναφέρει αναλυτικά η επιστολή:

  «Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

  Μετά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον το οποίο έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα λόγω του covid-19, επανερχόμαστε εκ νέου όπως πράξαμε και στην από 20/05/2020 συνάντηση μας για να σας εκθέσουμε ένα από τα βασικότερα προβλήματα που υφίσταται και σήμερα η Επιχειρηματικότητα και στην Π.Ε. Ιωαννίνων που είναι η άμεση ρευστότητα των Επιχειρήσεων.

  Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μας και με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στις 20/05/2020 σας γνωστοποιήσαμε την πρόταση μας η οποία δεν ήταν άλλη, από την άμεση και απευθείας χρηματοδότηση των Επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Ηπείρου, κάτι το οποίο σύμφωνα με εσάς δεν ήταν εφικτό να συμβεί για λόγους που δεν είναι της παρούσης στιγμής να αναλύσουμε και που συνέβη όμως από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη κ. Α. Τζιτζικώστα, ο οποίος με την έγκριση αρχικά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην συνέχεια των αρμοδίων Υπουργείων, κατάφερε να δεσμεύσει 150,000,000,00€ άμεση χρηματοδότησης των Επιχειρήσεων της Περιφέρειας του.

  Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αντιλαμβάνεστε πως έχω τη δυνατότητα να γνωρίζω, τι θα συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα από το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, και δεν είναι άλλο από την έγκριση χρηματοδότησης απευθείας από αυτές στο σύνολο της Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα δώσει σημαντική ρευστότητα και ανάσα στις Επιχειρήσεις, με δεδομένο ότι αρκετές από αυτές κυρίως οι μικρές και οι μεσαίες δεν έχουν τη δυνατότητα για απευθείας χρηματοδότηση από τις τράπεζες λόγω μη καθαρής εικόνας αλλά και λόγω αυστηρών κριτηρίων των χρηματοδοτικών εργαλείων.

  Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έχοντας απόλυτο σεβασμό στο Επιχειρηματικό κόσμο της Π.Ε. Ιωαννίνων που εκπροσωπεί  και γνωρίζοντας από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σας καλεί άμεσα λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών, να προχωρήσετε στην απαραίτητη υπογραφή σύμβασης με την διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας –Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων για να έχουν και οι Επιχειρηματίες μας πλέον και αυτοί, πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω του ΕΦΑΠΑΕ και να μην είμαστε η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που θα μείνει εκτός χρηματοδότησης και άμεσης ρευστότητας με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της Π.Ε. Ιωαννίνων.

  Είμαι βέβαιος πως η αγωνία σας το προηγούμενο διάστημα ήταν να χρησιμοποιηθούν χρήματα για την υλοποίηση προγραμμάτων αλλά όπως και εσείς γνωρίζετε, τα προγράμματα κρίνονται από τις απορροφήσεις και κάποια εξ αυτών κρίθηκαν ήδη αρνητικής απορρόφησης.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ελισάφ: Κατειλημμένο το 90% των μονάδων κορωνοϊού -Είμαστε κοντά στο lockdown

  Το 90% των μονάδων κορωνοϊού στα Ιωάννινα είναι κατειλημμένο ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ

  Θέλει προσοχή ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

  Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ σήμερα και από τα δυτικά

  Αποκαταστάθηκε το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη

  Άμεση ήταν η αποκατάσταση του μνημείου του Λορέντζου Μαβίλη στη Βασιλική στον Δρίσκο, με ένα έργο που προχώρησε μετά από εθελοντική προσφορά πολίτη

  Ένα κρίσιμο 48ωρο για μέτρα και πρόληψη

  Αυξημένη η τήρηση των περιορισμών στα Ιωάννινα, αυξημένα όμως και τα κρούσματα

  Πιο άμεση και διαδραστική η επικοινωνία

  Πιο άμεση και διαδραστική γίνεται η επικοινωνία του δήμου Ζίτσας με τους δημότες του με τη χρήση νέων τεχνολογιών

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.