Σάββατο 20.07.2024
More

  Από τα καλύτερα τουριστικά καλοκαίρια

  Η ελπίδα και προσδοκία, ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν σίγουρα καλύτερο από το περσινό ως προς την επισκεψιμότητα, στα ηπειρωτικά παράλια ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

  Σε σημείο τέτοιο μάλιστα που οι επαγγελματίες του κλάδου κάνουν λόγο για ένα δίμηνο (Ιουλίου – Αυγούστου) που θα καταγραφεί στην ιστορία, ως από τα καλύτερα στην επισκεψιμότητα της περιοχής, με τους έλληνες επισκέπτες από διάφορες περιοχές της χώρας να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα ηπειρωτικά παράλια με την Θεσπρωτία και την Πρέβεζα, να καταγράφουν ρεκόρ πληρότητας.

  Όπως ανέφερε μάλιστα ο Λεωνίδας Αργυρός, εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού στον δήμο Πρέβεζας, κανείς δε θυμάται πότε στο παρελθόν να υπήρξαν πληρότητες 100% στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα, συνεχόμενα από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και αξιοσημείωτο είναι και το ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και προκρατήσεις για εξαιρετικά θετική πορεία και τον Σεπτέμβριο.

  Ο κ. Αργυρός μιλώντας στο ITV τόνισε, ότι προφανώς έχει παίξει ρόλο η επιλογή των ελλήνων επισκεπτών, να αποφύγουν τους νησιωτικός προορισμούς, ώστε να αποφύγουν και έναν ενδεχόμενο εγκλωβισμό σε περίπτωση κρούσματος, αλλά να έχουν τη δυνατότητα της εύκολης και αβίαστης πρόσβασης και μετακίνησης, χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

  Από την άλλη όμως, ανέφερε, ότι έχει παίξει αναμφισβήτητα ρόλο και η στοχευμένη καμπάνια προβολής της Πρέβεζας και γενικά των παραλίων της Ηπείρου σε διεθνή μέσα, όπως και η ανάδειξη της παραλίας του Μονολιθίου πριν από ένα χρόνο ως την ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορες παραμέτρους, που έχουν να κάνουν και με τις υποδομές, αλλά και με τη δυνατότητα που έχει κάθε επισκέπτης, ώστε εφόσον το επιθυμεί, να απολαμβάνει τη θάλασσα και τον ήλιο, κρατώντας αποστάσεις από τους υπόλοιπους.

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ