Σάββατο 06.03.2021
More

  Από την αρχή χρειαζόταν οριζόντια μέτρα

  Την άποψη, ότι εάν η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία είχαν ακολουθήσει από την αρχή τις προτάσεις των Επιμελητηρίων, για μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, η κατάσταση στην επιχειρηματικότητα και την αγορά θα ήταν πολύ πιο ήρεμη εξέφρασε ο Δημ. Δημητρίου.

  Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων την επομένη της ανακοίνωσης του δεύτερου πακέτου μέτρων για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και των εργαζόμενων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στη δέσμη των μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε ικανοποιητικά, στάθηκε όμως και σε συγκεκριμένους κλάδους που προς το παρόν τουλάχιστον περιμένουν να ακούσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις χωρίς αυτό να έχει γίνει.

  «Σήμερα το 81% των επιχειρήσεων έχουν περιληφθεί στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Αν είχε γίνει από την αρχή, θα είχαμε αποφύγει όλη αυτή τη συζήτηση και θα μπορούσαμε να συζητήσουμε πιο ξεκάθαρα για την επόμενη ημέρα. Το κλίμα αλλάζει κάθε μέρα αφού ανακοινώνονται συνεχώς νέα μέτρα», τόνισε ο κ. Δημητρίου, που στάθηκε ιδιαίτερα στον κλάδου του τουρισμού.

  «Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι και το κενό αυτό θα καλυφθεί σύντομα και θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις αυτές σε ένα συνολικό πλαίσιο στήριξης. Πρότασή μας ωστόσο είναι, να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός, με το σύνθημα «Μένουμε Ελλάδα», ώστε όταν
  τελειώσει η κρίση αυτή, οι επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και να εξυπηρετήσουν έλληνες πολίτες που θα κάνουν τις διακοπές τους εντός της χώρας», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

  Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στο μεταξύ έχει αναστείλει το σύνολο των δράσεων που είχε προς υλοποίηση το επόμενο διάστημα και της συμμετοχής του σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις οι οποίες έχουν μετατεθεί για το φθινόπωρο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ