Κυριακή 31.05.2020
More

  Αποχρώσεις- Προετοιμαζόμαστε για τα νέα νοήματα

  Όσο περνάνε οι μέρες εθιζόμαστε όλο και περισσότερο στην αναμονή, την ανησυχία, την απαισιοδοξία.

  Μια κατάσταση διαρκούς εκκρεμότητας, μία αίσθηση ότι δεν ζούμε όσα θα μπορούσαμε να ζήσουμε. Δεν είναι όμως παράλογο κάτι τέτοιο μέσα σε αυτήν την τρομερή κατάσταση που ξεπερνάει και τα όρια της αβεβαιότητας και χτυπάει στην πιο βαθιά πτυχή του εαυτού μας που είναι η επιβίωση.

  Και κάπου εκεί βρίσκεται και η βάση εκκίνησης για να τα καταφέρουμε και να αντέξουμε. Αυτή η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για να τα καταφέρουμε, δεν είναι παρά η
  ανάγκη που έχουμε να υπερβούμε τα εμπόδια, αλλά και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε φτιαγμένοι απλώς από τα υλικά της βιολογίας μας, δεν προστατεύουμε απλώς ένα ισχνό σώμα, αλλά πορευόμαστε ως υποκείμενα δημιουργίας, ως φορείς πολιτισμού και προόδου.

  Αυτές τις μέρες δεν κοιτάμε απλώς να προστατευθούμε, να πάρουμε «αποστάσεις» από τον κίνδυνο και την ιοφόρο απειλή. Αλλάζουμε κι εμείς οι ίδιοι συνειδητά και ασυνείδητα. Και το στοίχημα είναι να μπορέσουμε με το τέλος των μέτρων περιορισμού να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και νέα νοήματα στην καθημερινή μας τριβή με τον κόσμο γύρω μας.

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Από το Τμήμα Μετάφρασης στο Τμήμα Λογιστικής!

  Θέματα φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ηγουμενίτσα) ρυθμίζει το άρθρο 102 του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που κατατέθηκε στη Βουλή

  Φειδωλός και συγκρατημένος ο Γ.Γ. Τουρισμού Κ. Λούλης

  Σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσία...

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του Σαββατοκύριακου.

  Αυστηροποίηση των ποινών για τους κανόνες ΠΟΠ

  Η αυστηροποίηση των ποινών για όσους παραβιάζουν τους κανόνες σχετικά με την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων ΠΟΠ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο

  Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

  Μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μέσω τηλεδιάσκεψης

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.