Σάββατο 21.05.2022
More

  Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον βιολογικό

  Στην άμεση επισκευή της βλάβης που είχε προκληθεί στο δίκτυο αποχέτευσης από την έξοδο του βιολογικού προχώρησαν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ, προκειμένου να αποκαταστήσουν τη ζημιά που διαπιστώθηκε από παραγωγούς – μέλη του ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας, που υπέβαλε και τη σχετική αναφορά στη ΔΕΥΑΙ και στην αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου.

  Το θέμα που αναδείχθηκε στη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου την Δευτέρα με την παραδοχή του κ. Καχριμάνη, ότι έχει διαβιβαστεί ο φάκελος με την έκθεση της υπηρεσίας στις εισαγγελικές αρχές, επιβεβαιώνεται ουσιαστικά και από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, με την οποία επικοινώνησε η «Ε».

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, υπήρξε ένα πρόβλημα διαρροής κοντά σε σημείο από όπου οι αγρότες αρδεύουν για να ποτίσουν τα χωράφια τους, το οποίο αποκαταστάθηκε προσωρινά.

  Επίσης η ΔΕΥΑΙ μετά τον έλεγχο που έγινε στη λειτουργία του εργοστασίου διαπίστωσε, την ανάγκη εργασιών συντήρησης και αντικατάστασης συγκεκριμένων μηχανημάτων, όπως ηλεκτροκινητήρες και αντλίες ανακυκλοφορίας, για τις οποίες έχει ήδη γίνει η προμήθεια.

  Η εκτίμηση της ΔΕΥΑΙ είναι πως ήδη το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί, ωστόσο οριστική αποκατάσταση θα γίνει, όταν αντικατασταθούν τα μηχανήματα το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνδυασμό και με την απομάκρυνση της λυματολάσπης.

  Η ΔΕΥΑΙ παράλληλα επιχειρεί να εντάξει στο νέο πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση με τίτλο «Αντ. Τρίτσης», ένα έργο συντήρησης και βελτίωσης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ