Σάββατο 04.02.2023
More

  Αποκαθίσταται το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας

  Η αποκατάσταση του διατηρητέου Ιστορικού Δημαρχείου της Άρτας, μπήκε σε φάση δημοπράτησης. Το έργο, προϋπολογισμού 2.5,εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης, αναπαλαίωσης και αξιοποίησης.

  Η αξιοποίηση του Ιστορικού Δημαρχείου αποτελεί ένα όραμα της Δημοτικής Αρχής και έχει σαν στόχο να παραδοθεί στην κοινωνία ένα διατηρητέο, ιστορικό κτίριο δείγμα πολιτισμού της Άρτας, ενώ θα λειτουργήσει ως πολυχώρος για πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις. Επίσης βάσει της διαθήκης του ευεργέτη Αλεξάνδρου Ζάρα θα δημιουργήσει και ένα χώρος ως Γραφείο Δημάρχου.

  Η δήλωση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη είναι:
  «Η δημοπράτηση του ιστορικού δημαρχείου της πόλης μας, είναι ένα έργο με ιστορική και συμβολική αξία. Το παλιό μας Δημαρχείο, όπως συνηθίζουμε να το λέμε, έχει συνδεθεί με την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της πόλης μας και για αυτό έπρεπε να το σώσουμε από την λήθη.

  Στόχος μας, δεν είναι απλά η αποκατάστασή του, αλλά η αξιοποίησή του. Με τον τρόπο αυτό, τα επόμενα χρόνια οι Αρτινοί θα διαθέτουν ένα ακόμη ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και ένα σημείο αναφοράς μέσα στην πόλη».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ