Πέμπτη 16.07.2020
More

  Απολογισμός για τα «Πλεούμενα» από τον Φορέα Διαχείρισης

  Στα πλαίσια της τελετής λήξης της έκθεσης Πλεούμενα των Λιμνών και Ποταμών της Ελλάδας, που έλαβε χώρα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, από τις 18 Ιανουαρίου έως και 10 Φεβρουαρίου, έγινε στις 9 Φεβρουαρίου, μια γενική αποτίμηση των στόχων της.

  Την έκθεση επισκέφθηκαν 3.216 επισκέπτες, 35 σχολικές μονάδες με 1.105 μαθητές, το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα μεγάλο.

  Η διαδραστική αυτή έκθεση απέδειξε και ανέδειξε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

  1. Μια έκδοση εικονογραφημένη “τα πλεούμενα των λιμνών και ποταμών της Ελλάδας” που κινείται ανάμεσα σε μελέτη και λεύκωμα έδωσε στο αναγνωστικό κοινό με ένα ποιο εύκολο και εύπεπτο τρόπο, θέματα του πολιτισμού μας που αγνοούμε.

  2. Το υλικό της ίδιας της έκδοσης αποτέλεσε πρώτη ύλη για να δημιουργηθούν λογοτεχνικά έργα, αφηγήσεις παραμυθιών εμπνευσμένα από την έκδοση, ζωγραφιές, κατασκευές και μουσικές παραστάσεις. Αποτέλεσε δηλαδή ένα πολυεργαλείο για να μεταδοθεί το θέμα της σε κάθε γενιά, σε κάθε ηλικία, σε ένα ευρύ κοινό, σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

  3. Ενέπνευσε το κοινό και έδειξε πρότυπα πολιτιστικά, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πρώτη ύλη για τις επιστήμες και τις τέχνες.

  4. Κινητοποίησε την τοπική κοινωνία να ξαναφέρει στο προσκήνιο τέχνες και επιστήμες που έχουν άμεση σχέση με την ίδια την ταυτότητά της! Συζητήθηκε και δρομολογήθηκε την ημέρα της λήξης η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, με το οποίο θα διαφυλάξουμε ως κοινωνία την διαδικασία της κατασκευής των παραδοσιακών πλεούμενων της λίμνης Παμβώτιδος.

  Επίσης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων, δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό τμήμα εκμάθησης νέων να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές μας βάρκες, είτε για άθληση, είτε για ψυχαγωγία είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως είναι η ψαροσύνη, που τείνει να εξαφανιστεί στην πόλη μας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ

  Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό διακομίστηκε στο ΠΓΝΙ.

  Αυστηρούς ελέγχους παντού κατά του κορωνοϊού ζήτησε ο πρωθυπουργός

  Την εφαρμογή «χωρίς εκπτώσεις» του υφιστάμενου πλαισίου κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ζήτησε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Άμεση επέμβαση για τη νόσο των πλατάνων- Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη

  Σε τρία διαφορετικά σημεία της παραλίμνιας οδού έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά η ασθένεια που πλήττει τα πλατάνια και σε αυτά θα πρέπει άμεσα να γίνει επέμβαση των υπηρεσιών για την αποτροπή εξάπλωσης της ασθένειας.

  Λιγότερες εισφορές, μικρότερα βάρη στους δημότες

  Λίγο κάτω από τα 3 εκ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ετήσιος προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου

  Με «άριστα» αξιολογήθηκε η Ιατρική Ιωαννίνων

  Αξιολόγηση με «άριστα» περιλαμβάνει η Έκθεση Πιστοποίησης του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών που έλαβε το Τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.