Σάββατο 28.03.2020
More

  Απολογισμός για τα «Πλεούμενα» από τον Φορέα Διαχείρισης

  Στα πλαίσια της τελετής λήξης της έκθεσης Πλεούμενα των Λιμνών και Ποταμών της Ελλάδας, που έλαβε χώρα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, από τις 18 Ιανουαρίου έως και 10 Φεβρουαρίου, έγινε στις 9 Φεβρουαρίου, μια γενική αποτίμηση των στόχων της.

  Την έκθεση επισκέφθηκαν 3.216 επισκέπτες, 35 σχολικές μονάδες με 1.105 μαθητές, το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα μεγάλο.

  Η διαδραστική αυτή έκθεση απέδειξε και ανέδειξε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

  1. Μια έκδοση εικονογραφημένη “τα πλεούμενα των λιμνών και ποταμών της Ελλάδας” που κινείται ανάμεσα σε μελέτη και λεύκωμα έδωσε στο αναγνωστικό κοινό με ένα ποιο εύκολο και εύπεπτο τρόπο, θέματα του πολιτισμού μας που αγνοούμε.

  2. Το υλικό της ίδιας της έκδοσης αποτέλεσε πρώτη ύλη για να δημιουργηθούν λογοτεχνικά έργα, αφηγήσεις παραμυθιών εμπνευσμένα από την έκδοση, ζωγραφιές, κατασκευές και μουσικές παραστάσεις. Αποτέλεσε δηλαδή ένα πολυεργαλείο για να μεταδοθεί το θέμα της σε κάθε γενιά, σε κάθε ηλικία, σε ένα ευρύ κοινό, σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

  3. Ενέπνευσε το κοινό και έδειξε πρότυπα πολιτιστικά, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πρώτη ύλη για τις επιστήμες και τις τέχνες.

  4. Κινητοποίησε την τοπική κοινωνία να ξαναφέρει στο προσκήνιο τέχνες και επιστήμες που έχουν άμεση σχέση με την ίδια την ταυτότητά της! Συζητήθηκε και δρομολογήθηκε την ημέρα της λήξης η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, με το οποίο θα διαφυλάξουμε ως κοινωνία την διαδικασία της κατασκευής των παραδοσιακών πλεούμενων της λίμνης Παμβώτιδος.

  Επίσης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων, δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό τμήμα εκμάθησης νέων να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές μας βάρκες, είτε για άθληση, είτε για ψυχαγωγία είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως είναι η ψαροσύνη, που τείνει να εξαφανιστεί στην πόλη μας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  32 νεκροί συνολικά και 95 νέα κρούσματα

  Ενενήντα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 1061. Τέσσερα άτομα εξέπνευσαν στο ίδιο διάστημα και ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στα 32. 

  Παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω κορωνοϊού

  Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, «για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών - φοροτεχνικών» δεδομένων των προβλημάτων που ανακύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.

  Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα- Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο

  Η εικόνα ως προς τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

  Παραδόθηκαν οι πρώτες 3D προσωπίδες στο ΠΓΝΙ

  Στη διάθεση των ιατρών του ΠΓΝΙ βρίσκονται ήδη οι πρώτες προσωπίδες υψηλής προστασίας που εκτυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, από μέλη μίας ομάδας καθηγητών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ιδιωτών.

  Προβληματισμός αντιπολίτευσης για δωρεά στον ΟΚΠΑΠΑ

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό του ιδρύματος της χορηγίας με αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ενάντια σε «θεωρίες συνομωσίας».

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.