Σάββατο 05.12.2020
More

  Απολογισμός και προγραμματισμός από το Πνευματικό Κέντρο

  Απολογισμός και προγραμματισμός του Πνευματικού Κέντρου εν μέσω πανδημίας

  Στις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που γνωρίζει η χώρα και στη συνεχώς μεταβαλλόμενη καθημερινότητα, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών έχει να παρουσιάσει έναν πλούσιο απολογισμό και παράλληλα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα.

  Τον απολογισμό του πρώτου έτους θητείας της νέας διοίκησης, καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων μηνών παρουσίασαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Ελένη Ακονίδου και ο ειδικός συνεργάτης για θέματα πολιτισμού, Χρήστος Παπαδόπουλος.

  Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι σκοπός είναι η δημιουργία πολιτιστικών θεσμών με ποιότητα και ταυτότητα ενώ ευχαρίστησε τους δημότες που κάτω από τις δύσκολες συνθήκες αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις που έγιναν.

  Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, το Πνευματικό Κέντρο μέσω των συνεργασιών με σημαντικούς πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας (Ίδρυμα Ωνάση, ΜΙΕΤ, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Εθνική Λυρική Σκηνή, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), μορφωτικά ιδρύματα (Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο) και Πρεσβείες ξένων χωρών (Πρεσβείες Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Ισραήλ, Τσεχίας, Σλοβακίας) ενδυναμώνει την εξωστρέφεια ενώ εκθέτει και παράγει πολιτιστικό προϊόν θεμελιώνοντας μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πόλεων και λαών με ταυτόχρονη προβολή της ευρύτερης περιοχής έξω από τα στενά γεωγραφικά της όρια.

  Ο Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

  Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η εμβάθυνση στη σημασία της Επανάστασης για την πόλη μας και στο ρόλο των Ιωαννίνων στην προετοιμασία της εθνικής παλιγγενεσίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην προοπτική της πόλης.

  «Φιλοδοξούμε το 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση να γίνει ένα σημείο επαφής μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν διεθνή συνέδρια, πολιτιστικές δράσει, εκθέσεις, διαλέξεις και πολλές συνεργασίες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

  Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου παρουσίασε το πρόγραμμα για το επόμενο δίμηνο το οποίο περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και ένα διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σλοβακίας.

  «Πρόκειται για μια ακόμη μεταβατική περίοδο για όλους τους πολίτες και ακόμη περισσότερο για το Πνευματικό Κέντρο που καλείται να διοργανώσει πολλαπλές εκδηλώσεις ανοικτές στο κοινό σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους τη στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται. Η διοίκηση της Επιχείρησης θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου ακολουθούνται αυστηρά όλα τα μέτρα όπως αυτά κοινοποιούνται από τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας  ώστε όλοι οι συμμετέχοντες, κοινό, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι και συνεργάτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων», ανέφερε η κ. Ακονίδου.

  Ο ειδικός συνεργάτης για θέματα πολιτισμού Χρήστος Παπαδόπουλος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς υπογραμμίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν το Πνευματικό Κέντρο πέτυχε τον στόχο του διοργανώνοντας ένα πλήθος εκδηλώσεων που αγκαλιάστηκαν από το κοινό της πόλης. Χρειάστηκε να μεταβάλλει και να προσαρμόσει το πρόγραμμα λόγω της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού, παρόλα αυτά, έβαλε την σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Επιχείρηση τρίποντο στο κυριακάτικο παιχνίδι

  Τη νίκη με τη Λαμία διεκδικεί ο ΠΑΣ Γιάννινα

  14 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-12 στα Ιωάννινα

  Στα 14 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι και 98 νεκροί

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Δωρεά οργάνων στο ΠΓΝΙ

  Λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΙ

  Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

   Οι εισηγήσεις των ειδικών, οι πιθανές ημερομηνίες

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.