Δευτέρα 06.07.2020
More

  Απομακρύνονται 300 πρόσφυγες από τον Κατσικά

  Το θέμα της αποχώρησης από τις δομές φιλοξενίας και μισθωμένα διαμερίσματα της πόλης, αναγνωρισμένων προσφύγων αποτέλεσε ένα από αυτά που τέθηκαν στην προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από διαμερίσματα της πόλης και από το Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά αναμένεται να απομακρυνθούν 300 πρόσφυγες.

  Εκτός από την έξοδο από διαμερίσματα και δομές, από τις αρχές Ιουνίου διακόπτεται το μηνιαίο οικονομικό βοήθημα που αφορά τη σίτιση για αναγνωρισμένους πρόσφυγες, καθώς σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία δεν το δικαιούνται πλέον.

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο εκφράστηκε προβληματισμός για την τύχη των προσφύγων αυτών, οι οποίοι στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, θα πρέπει μόνοι τους να μεριμνήσουν για τη στέγαση και τη σίτιση.

  Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ενημέρωσε το Σώμα, ότι βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα εξόδου των δικαιούχων διεθνούς προστασίας από το πρόγραμμα στέγασης «Εστία» και άλλων αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας από δομές φιλοξενίας.

  Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, εξέφρασε την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες και κάλεσε τη δημοτική αρχή να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα πίεσης της κυβέρνησης, ακόμα και μέσω ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να «τρέξουν» πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

  Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023», Τατιάνα Καλογιάννη, έκανε λόγο για θέμα κεντρικής διοίκησης, ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια θα πρέπει να είναι διττή στην κατεύθυνση συνεννόησης δήμου – κεντρικής εξουσίας και της διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων.

  «Κινδυνεύουμε να διαμορφώσουμε πανελλαδικά αρνητικό κλίμα» ανέφερε ο Λάζαρος Νάτσης, εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή».

  Τέλος, η Όλυ Τσουμάνη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει συνολικά να λάβει μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων του προσφυγικού και μεταναστευτικού, ενώ για ανάγκη ένταξης των πληθυσμών αυτών στην κοινωνία έκανε λόγο ο Χρήστος Πατσούρας από την «Αριστερή Παρέμβαση» στα Γιάννενα.

  Απαντώντας ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το ζήτημα της εξόδου από διαμερίσματα δεν είναι μεμονωμένο, αλλά απασχολεί όλους τους Δήμους και την ΚΕΔΕ και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσεκτικούς χειρισμούς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

  Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

  Τα Γιάννενα μία από τις 100 «έξυπνες πόλεις»

  Μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge» αποτελεί πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Μ. Ελισάφ: «Αυτονόητη η συζήτηση για τα LED στην Οικονομική»

  Απολύτως απαραίτητη και αυτονόητη χαρακτηρίζει ο Μ. Ελισάφ την συζήτηση του θέματος της ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού στην επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

  Το Πρυτανικό Συμβούλιο για τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

  Στις 25 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η ΥΑ 77275/Ζ1 (Β’ 2549) με τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.