Παρασκευή 07.05.2021
More

  Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής για συνέχιση εργασίας

  Για την επικουρική γιατρό στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

  Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής για συνέχιση της εργασίας της επικουρικής γιατρού του γενικού νοσοκομείου «Χατζηκώστα» που διεκδικούσε την ανανέωση της σύμβασής της στο νοσοκομείο. Εκκρεμεί η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Η επικουρική γιατρός δεν θα επιστρέψει στην εργασία της σύμφωνα με την απόφαση της δικαιοσύνης.

  Το πρωί της Παρασκευής, η επικουρική γιατρός βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο των Ιωαννίνων. Στο πλευρό της βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΗ Μπάμπης Παππάς, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρίστος Γρίβας ενώ παρών και ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

  Μεταξύ άλλων, όλοι τους, ζήτησαν την ανανέωση όλων των συμβάσεων εργασίας που έληξαν ή θα λήξουν καθώς και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας που πιέζεται ασφυκτικά εξαιτίας της πανδημίας.

  Όλοι τους κατέθεσαν την αγωνία τους για την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

  Ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΗ κ. Παππάς υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνεται διαχωρισμός των μόνιμων και των συμβασιούχων ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό.

  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Καλάμπόκας που υποστήριξε ότι οι συμβασιούχοι συμβάλλουν στην άσκηση του καθημερινού έργου του νοσοκομείου καλώντας τις διοικήσεις να ζητήσουν μόνιμο προσωπικό.

  Η ίδια η γιατρός μιλώντας στα ΜΜΕ υποστήριξε ότι έχει καταθέσει το αίτημά της για ανανέωση της σύμβασης. Τέλος, στο πλευρό της επικουρικής γιατρού βρέθηκε και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν η εκάστοτε διοίκηση Νοσοκομείου δύναται να ανανεώσει την σύμβαση αλλά δεν υποχρεούται να το πράξει.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ